Izvor: Nezavisne novine | Srijeda, 26.06.2019.| 08:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nastavlja se poslovna saradnja Stanić Grupe i Koncerna Agram - Planirana razmjena dobara vrijedna 5 mil KM

Ilustracija (Foto: Edhar/shutterstock.com)
Stanić Grupa i Koncern Agram, dvije najuspješnije kompanije u svojim industrijama u Bosni i Hercegovini, potpisali su sporazum o međusobnoj saradnji za period od pet godina s budućim mogućim produljenjem roka. Cilj je kroz sljedećih pet godina ostvariti razmjenu dobara u vrijednosti od 5 mi KM.

Dosadašnja uspješna saradnja u sklopu koje je Stanić grupa koristila osiguravajuće usluge Koncerna Agram nastavlja se i u narednim godinama s tendencijom proširenja poslovne saradnje i na drugim poslovnim područjima od zajedničkog interesa.

Kompanije u sklopu Stanić Grupe ekskluzivni su partneri svjetskih multinacionalnih korporacija poput Heineken-a, Diageo-a, Philip Morris-a te LG-a.

Snaga grupacije očituje se i kroz kompaniju Stanić Beverages koja je vlasnik najpoznatijeg brenda sokova, ujedno i lidera na području regije, brenda Juicy koji ove godine slavi 20 godina postojanja.

Od 2013. godine Juicy postaje dio kompanije Stanić Beverages i doživljava snažan rast. Upravo u tom razdoblju otvara se nova tvornica za proizvodnju bezalkoholnih pića u Kreševu vrijedna 12 mil EUR, Juicy širi svoju ponudu proizvoda novim kategorijama te jača izvoznu strategiju.

Promet od izvoza u 2018. u odnosu na 2017. godinu veći je za 23%, a ukupan je izvoz od osnutka brenda do danas narastao za 61%.

Danas cjelokupna Stanić Grupa ima više od 800 zaposlenika i planirani promet od 3 mlrd EUR za 2019. godinu.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.