Izvor: Tanjug | Utorak, 25.06.2019.| 13:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

EP Global Commerce dostavio ponudu za preuzimanje njemačkog Metroa - Prodaja vrijedna 5,8 mlrd EUR

Ilustracija (Foto: Adisa/shutterstock.com)
Akvizicijska kompanija EP Global Commerce, u vlasništvu dvojice investitora, Čeha i Slovaka, dostavila je ponudu za preuzimanje njemačkog trgovinskog lanca Metro za 5,8 mlrd EUR, izvještava Rojters. EP Global Commerce već ima vlasnički udio u Metrou od gotovo 11%.

Cijena u ponudi od 16 EUR za svaku običnu akciju i od 13,80 EUR za svaku preferencijalnu akciju predstavlja premiju od 34,5% u odnosu na avgust, kada je EP Global Commerce realizovao početnu investiciju u njemački maloprodajni lanac.

Suvlasnici akvizicijske firme, Slovak Patrik Tkač i češki milijarder Danijel Kretinski, ocijenili su u saopštenju da njihova ponuda predsatvlja "uvjerljivu i jedinstvenu priliku" za akcionare imajući u vidu teške uslove na tržišu i izazove s kojima se suočava Metro.

Iz Metroa su odgovorili da će razmotriti ponudu dvojice investitora, a akcionare su savjetovali da u ovom trenutku ne prodaju svoje udjele ponuđačima.

Finansijer Patrik Tkač, kako piše Jutranji list, poznat je hrvatskoj javnosti kao "indirektni" kupac riječkog Novog lista.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.