Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 24.06.2019.| 08:27
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Evo kako će izgledati nova multifunkcionalna dvorana u Beogradu - Startovala gradnja vrijedna 12 mil EUR (FOTO)

(Foto: Zavod za sport i medicinu sporta RS)
Počela je izgradnja multifunkcionalne dvorane u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta RS, a sredstva su izdvojena iz budžeta Republike Srbije.

Multifunkcionalna dvorana za različite sportove biće izgrađena na površini od 3,36 ha, a ukupna vrijednost investicije je 12 mil EUR. Objekat se gradi u produžetku Nacionalnog trening centra u Košutnjaku, a svojim izgledom i sadržajima biće jedinstven u regionu, navodi se na sajtu Zavoda za sport i medicinu sporta RS.

Projektom je predviđena izgradnja sale za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, dizanje tegova, sportsko penjanje. Planiran je i prostor za teretanu, salu za takmičenja i sportove sa loptom, ali i dio za relaksaciju i opuštanje takmičara. Zaršetak svih radova očekuje se početkom 2021. godine.

Podsjećamo, krajem maja 2019. potpisan je ugovor između Ministarstva omladine i sporta, Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije i W.D. Concord West, građevinske firme koja će izvoditi radove.

(Foto: Zavod za sport i medicinu sporta RS)

U martu je počela i izgradnja vještačke stijene za sportsko penjanje u Košutnjaku. Izgradnja savremenog penjišta je u toku, a plan je da se u blizini atletskog stadiona Zavoda za sport i medicinu sporta RS izgrade dvije stijene za sportsko penjanje. Prva, tzv. boulder stijena i druga od 17 metara predviđena za težinsko, brzinsko i rekreativno penjanje.

Izgradnja vještačke stijene teče u skladu sa standardima Međunarodne federacije za sportsko penjanje, budući da je namjera da objekat služi i za održavanje međunarodnih sportskih manifestacija.

(Foto: Zavod za sport i medicinu sporta RS)

Krajem 2019. godine u planu je da se izvrši i rekonstrukcija upravne zgrade Zavoda, čime bi se uvezale laboratorije za medicinu, psihologiju, analitiku u sportu i INDOK odjeljenje, a sve u cilju kako bi se podigao nivo usluga u okviru jedinstvene ustanove sporta.

Generalnim planom Beograda 2021. predviđena je potpuna rekonstrukcija sportske infrastrukture Zavoda u Košutnjaku koja je od nacionalnog značaja za razvoj sporta Republike Srbije.

I. M.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.