Izvor: eKapija | Nedjelja, 23.06.2019.| 19:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nevesinjski New Nets planira proširenje proizvodnje odjeće - Ministarstvo privrede RS obećalo pomoć kroz podsticaje

Ilustracija (Foto: nd3000/shutterstock.com )
Ministar privrede i preduzetništva RS Vjekoslav Petričević posjetio je u petak, 21. juna, tekstilno preduzeće New Nets koje se bavi proizvodnjom reklamne, radne i sportske odjeće i obećao pomoć kroz projekte i mjere Ministarstva ovom, ali i drugim preduzećima iz tekstilne industrije.

Petričević je rekao da preduzeće New Nets može biti pozitivan primjer poslovanja u maloj privredi i da je jako značajno za malu sredinu poput Nevesinja, prenosi Preduzetnički portal RS.

– Dobili smo informaciju da imaju namjeru proširiti kapacitete. Ovdje ima potencijala u tekstilnoj industriji. Ministarstvo daje podršku tekstilnoj industriji kroz podsticaje, nove tehnologije, programe povoljnog kreditiranja kako bi se proširila proizvodnja i otvorila nova radna mjesta – izjavio je Petričević novinarima.

Direktor New Netsa Nataša Čalić rekla je da imaju 13 radnika i da je u planu proširenje proizvodnje.

– Zadovoljni smo, sa opštinom imamo dobra iskustva i saradnju. Pružili su nam pomoć koju smo tražili, tako da očekujem da će se tako i nastaviti i sa opštinom i sa Ministarstvom – navela je Čalić.

Petričević se u Nevesinju sastao i sa načelnikom opštine Milenkom Avdalovićem s kojim je razgovarao o potencijalima opštine i mogućnostima za investicije i otvaranje radnih mjesta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.