Izvor: eKapija | Subota, 22.06.2019.| 08:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

CTP Invest pokrenuo značajne investicije u Srbiji - Kompanija u izgradnju objekata uložila 150 mil EUR

Učesnici panela na konferenciji REBEC 2019
Holandska firma CTP Invest prisutna je na tržištu Srbije oko 20 mjeseci, a za to vrijeme kompanija je započela ili već izgradila objekte na više od 150.000 m2. U ove projekte uloženo je oko 150 mil EUR, što predstavlja veliki uspjeh za relativno kratko vrijeme, a kako je za eKapiju rekao Vlatko Đuriček, direktor kompanije CTP za Srbiju, to je samo početak.

- Naši planovi u Srbiji su dugoročni, što pokazuju i investicije i naš rad na izgradnji objekata koji se prostiru na više od 150.000 m2. Prošle godine kupili smo zgradu kompanije Phoenix Pharm. Riječ je o zgradi od 10.227 m2 sa 3,5 hektara zemljišta, gdje postoji mogućnost proširenja za 5.500 m2. Taj objekat deo je parka "Beograd Zapad", koji predstavlja zaseban entitet i koji je završen. Drugi dio projekta "Beograd Zapad" polako privodimo kraju. Riječ je o objektu od 14.110 m2 koji je u završnoj fazi izgradnje. Svi radovi biće gotovi do kraja juna, a primopredaja objekta klijentu biće izvršena 30. jula - kaže za naš portal Vlatko Đuriček, koji je bio učesnik panela Razvoj industrije i logistike u okviru ovogodišnje konferencije REBEC 2019.

Kako je istakao, još jedan važan projekat za CTP Invest jeste izgradnja industrijskog parka u Kragujevcu.

- Izgradnju CTParka Kragujevac započeli smo prije dva mjeseca, imaće oko 25.000 m2 i riječ je o prizvodnom objektu koji će koristiti jedan od naših klijenata. U planu je da svečano otvaranje bude 1. novembra 2019 - ističe Đuriček.

Kako je eKapija i ranije pisala, CTP Invest ima u planu i izgradnju industrijskog parka u Novom Sadu. Kako kaže direktor kompanije, uskoro će krenuti i realizacija ovog projekta.

- Objekat u Novom Sadu je u finalnoj fazi pred početak gradnje. Očekujemo da ćemo u narednih mjesec, mjesec i po dana krenuti sa izgradnjom, a cilj nam je da u prvom kvartalu 2020. otvorimo cijeli objekat od 24.350 m2. I za CTPark Novi Sad već imamo klijenta sa kojim smo u završnoj fazi dogovora i mogu reći da je, takođe, u pitanju proizvodnja - kaže sagovornik eKapije.

Sljedeći projekt holandske kompanije, takođe, se nalazi u Beogradu i riječ je o objektu "Beograd Sjever" u Novim Banovcima.

- Ovaj projekat još uvijek je u fazi razvoja, za objekat od oko 75.000 m2 dobili smo preliminarne potvrde, a u narednih nekoliko dana očekujemo i dobijanje građevinske dozvole. Riječ je o kompleksu od tri objekta, a nakon dozvole ćemo, uz koordinaciju sa klijentom, započeti izgradnju prvog objekta od 28.550 m2. Nadamo se da će to biti u narednih dva-tri mjeseca - kaže Vlatko Đuriček.

Gotovo svi objekti kompanije CTP Invest već imaju zakupce ili su u finalnoj fazi pregovora. Ipak, kako kaže naš sagovornik, uvijek postoji prostora za dalje investicije.

- Otvoreni smo za saradnju kako sa malim i velikim domaćim kompanijama, tako i sa inostranim partnerima. Kao što sam već rekao, naša kompanija ima dugoročne planove u Srbiji i zainteresovani smo za dalja ulaganja. Ukoliko se desi da nam se javi klijent, a svi objekti su već izdati, CTP Invest će napraviti novi, prema zahtjevima i potrebama zakupaca - zaključuje razgovor za eKapiju Vlatko Đuriček.

D. Obradović

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.