Izvor: biznis.ba | Petak, 21.06.2019.| 14:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uspostavljen let Sarajevo-Geteborg

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Faiz Zaki/shutterstock.com )
Kompanija Norwegian Air Shuttle uvela je od petka, 21. juna, liniju kojom povezuje glavni grad Bosne i Hercegovine sa Geteborgom u Švedskoj.

Letovi će se obavljati jednom sedmično, svakog petka do 9. avgusta 2019. Biće realizirano osam letova u svakom smjeru sa ukupno 3.024 sjedišta u zrakoplovu Boeing 737-800.

- Ovo je već četvrta linija, kojom ova kompanija povezuje glavni grad BiH sa destinacijama u Skandinaviji. Osim Stokholma do kojeg se može letjeti tokom cijele godine, u ljetnoj sezoni ova kompanija još leti prema Oslu u Norveškoj i Kopenhagenu u Danskoj - kazala je glasogovornica međunarodnog aerodroma Sarajevo, Sanja Bagarić.

Uvođenje ove linije je od iznimnog značaja za građane u BiH koji žive i rade u Skandinaviji, ali i za brojne turiste iz ovog dijela svijeta koji žele posjetiti našu zemlju.

Još jednom novom linijom, najveći aerodrom u Bosni i Hercegovini doprinosi razvoju turističkih potencijala, te omogućava gađanima sve širi izbor kada su u pitanju evropske i svjetske destinacije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.