Izvor: InStore magazin | Petak, 21.06.2019.| 13:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Deset najbrže rastućih alkoholnih brendova

Ilustracija (Foto: Nataliia Dvukhimenna/shutterstock.com)
Količinska prodaja vodećih svjetskih brendova alkoholnih pića porasla je prošle godine za 11%, prema novim podacima koje je početkom juna objavio IWSR (International Wines and Spirits Record).

Nove brojke, koje su objavljene u okviru IWSR Globalne baze podataka analize tržišta pića, otkrile su da su lokalna alkoholna pića, poput korejskog soju, baiđu ili bijelog alkohola i indijskog viskija, među najbrže rastućim proizvodima na svijetu. Takođe, analiza je pokazala i da su brendovi iz Indije ove godine ušli među top 10.

Rangiranje IWSR-a za prvih 100 brendova zasniva se na njihovom apsolutnom količinskom rastu. Neki među rangiranim brendovima su brzo porasli sa relativno male početne tačke. Prema izvještaju, brend korejskog soju, Jinro, drugi put za redom proglašen je za najbrže rastući brend, sa povećanjem od 6,4% u 2018.

Mark Meek, izvršni direktor IWSR-a, rekao je da iako je potrošnja piva i vina pala u prethodnoj godini, brendovi u kategoriji žestokih alkoholnih pića i dalje uživaju veliku lojalnost potrošača.

Slijedi lista top 10 brendova. Na posljednjem mjestu je kineksi Jing Jiu Baijiu, brend kompanije Jing Brand, koji je zabilježio procentni rast od 2017. do 2018. od 11,5%. Slijedi Officer’s Choice Whisky, indijski viski kompanije ABD sa rastom od 5,6%, pa indijski brendi McDowell’s Brandy kompanije Diageo (17,8%). Na sedmom mjestu rang liste je Magic Moments Vodka indijske kompanije Radico Khaitan sa rastom od čak 48%. Rum proizveden na Filipinima, kompanije Tanduay je na šestom mjestu sa rastom od 12,1%. Na sredini liste našao se još jedan Diageo-ov brend, McDowell’s Whisky, indijski viski sa rastom od 7,8%. Slijedi Chum Churum Soju kompanije Lotte sa rastom od 10,3%. Indisjki viski Pernod Ricard-a, Royal Stag Whisky je na trećem mjestu sa rastom od 15,5%, a takođe njihov brend, Imperial Blue Whisky, je na drugom mjestu sa rastom od 19,4%. Kao što je već pomenuto, kao najbrže rastući pojavio se Jinro Soju, korejski soju, kompanije Hite-Jinro.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.