NavMenu

Izraelac kupuje bijeljinski Žitopromet?

Izvor: eKapija Petak, 21.06.2019. 12:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: smart.art/shutterstock.com)Ilustracija
Desetomjesečna agonija radnika bijeljinskog Žitoprometa mogla bi biti okončana do kraja ove sedmice pod uslovom da Izraelac Sol Azar uplati obećani novac i odblokira žiroračun preduzeća, kaže Dušan Tomić, predsjednik Sindikalne organizacije Žitoprometa, prenosi BiznisInfo.

Tomić je potvrdio da je primopredaja između sadašnjeg većinskog vlasnika i novog investitora Azara dogovorena za danas, 21. juna, uz tvrdnju da radnici još s izvjesnom dozom sumnje i skepse gledaju na ovaj poslovni aranžman.

– Sve dok novac ne legne na žiroračun preduzeća i dok se ne odblokira žiroračun, mi ćemo i dalje biti sumnjičavi. Novi strateški partner je obećao da će uplatiti oko 200.000 KM, što bi pomoglo da se isplate dvije neto plaće radnicima. Obećao je i povezivanje radnog staža, isplatu otpremnina radnicima koji žele sporazumno napustiti preduzeće – navodi Tomić.

Dodaje da su obavijestili strateškog partnera da će veliki problem predstavljati angažovanje novih radnika, no da je on iskazao spremnost povećati plate i da će se ozbiljno pozabaviti poslovanjem Žitoprometa.

Jovana Radovanović, vršilac dužnosti direktora u Žitoprometu, potvrdila je da je Izraelac Azar doputovao iz SAD i da je izrazio spremnost da ulaže u Žitopromet.

– Dogovoreno je da se isplati nekoliko plata radnicima. Uradit ćemo sve što je u našoj moći da se Žitopromet vrati u prvobitno stanje, ali će biti neophodno uložiti puno vremena i truda da do toga dođe – kaže Radovanović, prenio je BiznisInfo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.