Izvor: eKapija | Petak, 21.06.2019.| 12:05
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Izraelac kupuje bijeljinski Žitopromet?

Ilustracija (Foto: smart.art/shutterstock.com )
Desetomjesečna agonija radnika bijeljinskog Žitoprometa mogla bi biti okončana do kraja ove sedmice pod uslovom da Izraelac Sol Azar uplati obećani novac i odblokira žiroračun preduzeća, kaže Dušan Tomić, predsjednik Sindikalne organizacije Žitoprometa, prenosi BiznisInfo.

Tomić je potvrdio da je primopredaja između sadašnjeg većinskog vlasnika i novog investitora Azara dogovorena za danas, 21. juna, uz tvrdnju da radnici još s izvjesnom dozom sumnje i skepse gledaju na ovaj poslovni aranžman.

– Sve dok novac ne legne na žiroračun preduzeća i dok se ne odblokira žiroračun, mi ćemo i dalje biti sumnjičavi. Novi strateški partner je obećao da će uplatiti oko 200.000 KM, što bi pomoglo da se isplate dvije neto plaće radnicima. Obećao je i povezivanje radnog staža, isplatu otpremnina radnicima koji žele sporazumno napustiti preduzeće – navodi Tomić.

Dodaje da su obavijestili strateškog partnera da će veliki problem predstavljati angažovanje novih radnika, no da je on iskazao spremnost povećati plate i da će se ozbiljno pozabaviti poslovanjem Žitoprometa.

Jovana Radovanović, vršilac dužnosti direktora u Žitoprometu, potvrdila je da je Izraelac Azar doputovao iz SAD i da je izrazio spremnost da ulaže u Žitopromet.

– Dogovoreno je da se isplati nekoliko plata radnicima. Uradit ćemo sve što je u našoj moći da se Žitopromet vrati u prvobitno stanje, ali će biti neophodno uložiti puno vremena i truda da do toga dođe – kaže Radovanović, prenio je BiznisInfo.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.