NavMenu

U Semberiji niče novi pogon za preradu povrća - Svježe ubrani proizvodi prve klase isti dan u preradi

Izvor: eKapija Petak, 21.06.2019. 12:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: pilipphoto/shutterstock.com)Ilustracija
U Semberiji će krajem jula biti otvorena fabrika za preradu povrća. Fabriku otvara poljoprivredni proizvođač Mladen Lazić iz Golog Brda, a cijeli projekat sufinansirale su Vlada Švedske i USAID kroz program Farma II razvoja tržišne privrede u BiH.

- Otvaramo krajem jula, početkom avgusta. Ovakav jedan objekat u ovo vrijeme jedan privatnik iz vlastitih sredstava teško može da otvori, to je malo čudno, ali mislim da ćemo se izboriti - kaže za NoviGlas Lazić.

Lazić objašnjava da je priprema hale pri kraju i da uskoro stižu i mašine.

- Hala je pripremljena, sređujemo pitanje otpadnih voda, plastenici su puni roda, kad krene sezona krećemo i mi -optimističan je Lazić.

Dodaje da su jedinstveni u BiH po tome što će svježe ubrane proizvode odmah prerađivati.

- Ja još nisam čuo da neko proizvodi i da u istih radnih osam sati to što obere i preradi. Proizvodićemo ajvar, filet paprike, kisele krastavce, šarenu salatu, cveklu, nešto što je tradicionalno - objašnjava Lazić za NoviGlas, prenosi BiznisInfo.

U proizvode će ići roba iz prve klase. Kako kaže Lazić, ostali prerađivači to rade iz robe druge klase. Roba neće putovati, nema truljenja i curenja, nego će u teglama i na trpezama završavati najbolje sa njive, odmah nakon branja.

- Naravno, tu su i nova radna mjesta. Trenutno imamo dvadesetak zaposlenih, kada sve ovo krene, trebaće nam još oko trideset radnika - kaže Lazić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.