Izvor: Capital | Petak, 21.06.2019.| 10:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

LinkedIn zapošljava još 800 ljudi u Irskoj

Ilustracija (Foto: Meder Lorant/shutterstock.com)
Microsoftova poslovna društvena mreža LinkedIn saopštila je da će otvoriti 800 novih radnih mjesta u svom evropskom središtu u Dablinu.

Takav potez sugeriše da je zapošljavanje u Irskoj i dalje snažno, uprkos planiranom izlasku susjedne Britanije iz Evropske unije i usporavanju globalnog ekonomskog rasta, ocjenjuje agencija Rojters.

Kalifornijski LinkedIn, koji ima više od 630 miliona članova širom svijeta, saopštio je da će novozaposleni biti smješteni u novom razvojnom centru te kompanije u Dablinu, koji treba da bude završen do kraja sljedeće godine.

Evropska komisija je u avgustu 2016. naložila Irskoj da povrati 13 mlrd EUR od Apple zbog nezakonitog poreskog aranžmana, koji je toj kompaniji omogućio nepravednu prednost, što je u suprotnosti sa pravilima EU o državnoj pomoći.

Ta odluka Komisije, međutim, nije uticala na usporavanje povećanja radnih mjesta u multinacionalnim kompanijama u Irskoj, gdje je broj novih radnih mjesta prošle godine porastao rekordnim tempom.

Fejsbuk je u januaru najavio da će u Dablinu ove godine zaposliti još 1.000 ljudi, a američki proizvođač softvera, Sejlsfors, takođe je objavio da će otvoriti 1.500 radnih mjesta u narednih pet godina.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.