NavMenu

Završetak prve faze izgradnje obaloutvrde kod Goražda moguć do kraja 2019. - Za drugi dio planirano novo zaduženje od 20 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 21.06.2019. 12:09
Komentari
Podeli
Drina (Foto: eKapija)Drina
Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović istakao je da ova opština planira da od Svjetske banke zatraži dodatnih 20 mil KM za nastavak izgradnje obaloutvrde.

On je to istakao tokom posjete predstavnika Svjetske banke i Federalnog ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo opštini Goražde kako bi obišli teren na kojem se trenutno izvode radovi, navedeno je na sajtu Grada Goražde.

- Radovi teku svojim tokom, nema nikakvih odstupanja. Mi kao lokalna zajednica smo imali veliki dio posla u smislu eksproprijacije i svih pripremnih radova i tehničke podrške. To smo završili. Uvijek bude sitnih i dodatnih problema koje riješavamo usput, kao i samih korekcija. Ovdje će obala biti jako lijepo uređena poslije završetka radova. Ponovo ćemo zasaditi drveće i sve ono što se uništilo. Biće i još više zasada nego što je bilo i mislim da ćemo vratiti izgled ovog šetališta i građani o tom ne treba da brinu - naveo je Ramović.


- Zatražili smo novih 20 mil KM koji su nam potrebni, za izgradnju obaloutvrde od mosta Žrtava Srebrenice prema centralnom mostu, zatim prema Baćcima i Vitkovićima i sa tih novih 20 mil KM možemo konačno riješiti obaloutvrde u gradu Goraždu. Uporedo sa tim u toku je implementacija izgradnje kolektora otpadnih voda što je također veoma značajan projekat - pojasnio je Ramović.

Alojz Dunđer, šef Jedinice za implementaciju projekata pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva istakao je da je sama investicija zamišljena da se provede u toku ove kalendarske godine.

- Ona podrazumjeva izgradnju obaloutvrda u cilju zaštite od poplava i u ukupnoj dužini 4 km, 2 km na lijevoj i 2 km na desnoj strani. Zadovoljni smo radovima, malo je bio usporen početak radova zbog vremenskih prilika koji su bili u proteklih mjesec i po dana, ali ja vjerujem da će nas sad vrijeme poslužiti i da ćemo u narednom periodu taj zaostatak radova nadoknaditi - naveo je Dunđer.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.