NavMenu

Konferencija medijskih trendova SEMPL 28. i 29. novembra u Portorožu

Izvor: InStore magazin Petak, 21.06.2019. 08:14
Komentari
Podeli
(Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)
Ovogodišnja SEMPL konferencija medijskih trendova biće održana 28. i 29. novembra u hotelu Bernardin u Portorožu.

- Vještačkim glasom teško je izazvati emocije - tako kaže Ema Rodero (Emma Rodero), istraživač i profesor na odjeljenju za komunikaciju na Univerzitetu Pompeu Fabra (Španija), koja se u okviru rada u laboratoriji Media Psychology Lab između ostalog bavi mjerenjem psihofiziološkog odziva slušalaca i analizira, kako zvuk i glas mogu da poboljšaju nivo pažnje, pamćenja i razumijevanja medijskih poruka.

- Zanimljivo je koliko malo pažnje robne marke posvećuju glasu i zvukovima. Čini se kao da su zvučni efekti u potpunosti nestali, što je velika šteta. Naime, sva moja istraživanja pokazuju da oni na potrošače imaju veoma veliki uticaj - kaže Rodero, koja će biti jedan od ključnih govornika 21. konferencije medijskih trendova SEMPL.

Emu će više od hiljadu trista učesnika ovogodišnje konferencije čuti kako im govori da odgovarajući glasovi i zvukovi mogu da povećaju pažnju potrošača, koje treba izbjegavati, a koji stvaraju osjećaj neprijatnosti, što može biti velika pomoć prije svega prilikom javnih nastupa. Kakvi zvukovi povećavaju motivaciju i stvaraju jači emotivni odgovor, kako povećati podsjećanje na poruku koja se čula i šta je ono, što kod zvuka i glasa povećava uključenost potrošača u poruku. Učesnici neće samo saznati šta su zaključci istraživanja, već će slušati i o tome kako se ona sprovode. Zašto je važno mjerenje fizioloških odziva pojedinaca i kolika je dodata vrijednost mernog trougla svjesnog odziva pojedinaca na glas i zvuk.


Govornik će se dotaći i sve omiljenije teme vještačkih glasova:

- Vještački glasovi su adekvatni za kraće poruke. U poređenju sa ljudskim nemaju mnogo elemenata koji stvaraju emocije. Oni takođe imaju uvijek isti ritam, a fali im i intonacija. Rezultati našeg istraživanja su jasni, ljudi su emotivna bića i zato više vole ljudski glas - rekla je Rodero.

Zvuk i glas nisu važni samo u oglašavanju, već i u medijima. Rodero će objasniti kako može zbog nedovoljnih kvalifikacija kadra, koji se bavi sinhronizacijom, televizijskim ili radio voditeljstvom i najavljivanjem doći do neodgovarajućeg i pogrešnog korišćenja glasa. Objasniće zašto je bitan trening vokalnih tehnika, kakvu ulogu i uticaj ima intonacija i zašto je prirodni glas najbolja odlika govornika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.