Izvor: eKapija | Petak, 21.06.2019.| 09:37
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Aerodrom Morava biće otvoren 28. juna - Razgovara se sa zainteresovanim kompanijama

(Foto: Youtube screenshoot)
Aerodrom Morava kod Kraljeva biće otvoren za civilni vazdušni saobraćaj 28. juna, najavila je u četvrtak, 20. juna, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

- Aerodrom Morava će od Vidovdana funkcionisati kao civilno-vojni i na to sam veoma ponosna, jer zbog svoje pozicije ovaj aerodrom može da bude značajan za kargo saobraćaj u ovom dijelu Evrope. Neposredno u blizini aerodroma prolaziće i Moravski koridor, koji počinjemo da gradimo ove godine, i kad se tome doda i željeznica, u logističkom smislu ne postoji bolja stvar u ovom dijelu Srbije - rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara u obilasku radova na Koridoru 11.

Ona je dodala da se upravo zbog perspektive razvoja kargo saobraćaja planira proširenje piste, kao i da je jako važno da, uz Beograd i Niš, i ovaj dio Srbije ima svoj aerodrom, navodi se na sajtu ministarstva.

- Aerodrom će raditi u skladu s tim kako budu letjeli avioni. U ovom trenutku nema još redovnih letova, ali se razgovara s kompanijama koje žele da lete s Morave, i u putničkom i u kargo saobraćaju - kazala je Mihajlović.

Ranije je bilo navoda da će prvi avioni iz Kraljeva poletjeti najvjerovatnije "ka Turskoj i Njemačkoj".
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.