Izvor: Nezavisne novine | Četvrtak, 20.06.2019.| 15:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uspostavljen čarter let iz Banjaluke za Atinu - Najavljene linije za Moskvu i Teheran

Prvi put sa banjalučkog aerodroma od danas će biti uspostavljen čarter let za Atinu.

Avioni će saobraćati zahvaljujući saradnji s agencijom KonTiki Travel, rekao je vršioc družnosti direktora banjalučkog aerodoma Milan Račić.

- Kapaciteti na letu za Grčku su već rasprodati. Za naše građane je važno da se otvaraju nove destinacije i očekujemo nastavak ove saradnje – rekao je Račić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Na Međunarodnom aerodromu Banjaluke od početka godine bilo je 12.640 putnika, zaključno s krajem aprila, a ukupno u ovoj godini očekuju 200.000 putnika.

Račić je rekao da su u pregovorima i za uspostavljanje aviolinije za Moskvu, a vode se razgovori i za let za Teheran.

Vedran Jokić iz KonTiki agencije je istakao da su na osnovu pozitivnih iskustava putnika izabrali uspostavljanje leta za Grčku.

- Karta za Atinu je dio paket aranžmana za Grčku - rekao je Jokić i dodao da će ovaj čarter let saobraćaće do Atine do 9. septembra ove godine.

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić je izrazio nadu da će ovakvi letovi biti uspostavljeni i s drugim agencijama, ističući da su smještajni kapaciteti u Banjaluci popunjeni, što govori o posjeti turista najvećem gradu u RS.

Istakao je da očekuje da će broj osoba koje koriste banjalučki aerodrom biti sve veći.

- Težimo da Banjaluka bude regionalni centar i obaveza Vlade i Grada je da stvara preduslove za što bolji rad aerodroma – rekao je Amidžić ističući da je Grad dosad dao za tu zračnu luku 7 mil KM.

Prvi let planiran je danas oko 17.00 sati.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.