Izvor: Indikator | Četvrtak, 20.06.2019.| 11:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

AC Food ulazi na tržište Crne Gore

Ilustracija (Foto: hxdyl/shutterstock.com)
Bosanskohercegovačka prehrambena industrija AC Food potpisala je ugovor s crnogorskom kompanijom Plus o distribuciji proizvoda na to tržište. Ovim ugovorom biće omogućen ulazak na sva najvažnija prodajna mjesta u ovoj zemlji. Takođe, jedan od proizvoda AC Food - Tops čajni kolutići, od sada su dostupni na policama vodeće austrijske grupacije trgovina REWE, saopšteno je iz ove kompanije.

Izvoz u Crnu Goru počeo je 15. juna, čime proizvodi AC Food-a postaju praktično dostupni na ovom području u nekoliko ključnih kategorija kao što su biskviti, kremni namazi i petit keksi.

Ovom saradnjom AC Food je dobio jakog partnera koji će mu omogućiti ulazak na sva važnija prodajna mjesta u Crnoj Gori i dugoročni razvoj poslovanja na ovom tržištu. Kompanija Plus iz Podgorice je ekskluzivni uvoznik renomiranih svjetskih brendova.

Osim izvoza na crnogorsko tržište, iz AC Fooda su istakli da su Tops čajni kolutići od sada dostupni i u REWE grupi trgovačkih lanaca u Austriji. REWE je vodeći trgovački lanac kojeg čine trgovine kao što su Merkur, Billa, Penny i Bipa. Tops čajni kolutići su od početka juna na policama 355 Billa trgovina i 136 Merkur hipermarketa.

Osim Tops biskvita i čajnih kolutića koji se sada mogu naći na policama navedenih trgovina, kompanija nastavlja pregovore za početak prodaje i ostalih proizvoda iz svog asortimana.

AC Food je osnovan 2017. godine, članica je AS Holdinga i nastala je kao kompanija koja je preuzela proizvodnju Agrokomercovih brendova.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.