Izvor: eKapija | Četvrtak, 20.06.2019.| 08:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Biciklistički maraton Stazama bosanskih kraljeva počinje 29. juna

Ilustracija (Foto: Dudarev Mikhail/shutterstock.com)
Ovogodišnji jedanaesti Biciklistički maraton "Stazama bosanskih kraljeva" realizovaće se na prostoru parka prirode Blidinje uz planinarske i biciklističke izlete, roštiljade, zabavne igre. Posebna atrakcija je obilazak jezera Blidinje, Buško i Ramsko jezero po čemu je ovogodišnji maraton nazvan "Avantura tri jezera".

Maraton "Stazama bosanskih kraljeva" je rekreativni maraton koji prezentuje prirodne ljepote, kultorološke znamenitosti i turističke potencijale Bosne i Hercegovine kroz različite oblike aktivnog turizma.

Maraton će započeti 29. juna u Prozoru, te će učesnici prva dva dana provesti na području općine Prozor-Rama i Ramskog jezera, uz biciklističku turu i obilazak znamenitosti.

Drugog dana maratona, u nedjelju 30. juna, na programu je biciklistička tura: Podbor–Makljen–Sajina–Jaklići-Podbor.

Maraton se organizuje po principu šatorskog kampinga. Organizator osigurava logistički tim podrške, autobuski prevoz za učesnike te prevoz bicikala i opreme, ističe se na sajtu Agencije za lokalni razvoj Prozor-Rama.

Svaki učesnik je dužan osigurati adekvatan bicikl i kamp opremu. Učesnici mogu o svom trošku blagovremeno dogovoriti iznajmljivanje bicikla i šatora. Sve dodatne informacije kao i prijavni obrazac za učešće možete dobiti putem službene Facebook stranice maratona: Biciklistički maraton: Stazama bosanskih kraljeva.

Uz Općinu Prozor-Rama te Agenciju za lokalni razvoj Prozor-Rama, partner u provedbi je i Biciklistički klub Ventus.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.