NavMenu

Biciklistički maraton Stazama bosanskih kraljeva počinje 29. juna

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.06.2019. 08:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dudarev Mikhail/shutterstock.com)Ilustracija
Ovogodišnji jedanaesti Biciklistički maraton "Stazama bosanskih kraljeva" realizovaće se na prostoru parka prirode Blidinje uz planinarske i biciklističke izlete, roštiljade, zabavne igre. Posebna atrakcija je obilazak jezera Blidinje, Buško i Ramsko jezero po čemu je ovogodišnji maraton nazvan "Avantura tri jezera".

Maraton "Stazama bosanskih kraljeva" je rekreativni maraton koji prezentuje prirodne ljepote, kultorološke znamenitosti i turističke potencijale Bosne i Hercegovine kroz različite oblike aktivnog turizma.

Maraton će započeti 29. juna u Prozoru, te će učesnici prva dva dana provesti na području općine Prozor-Rama i Ramskog jezera, uz biciklističku turu i obilazak znamenitosti.

Drugog dana maratona, u nedjelju 30. juna, na programu je biciklistička tura: Podbor–Makljen–Sajina–Jaklići-Podbor.

Maraton se organizuje po principu šatorskog kampinga. Organizator osigurava logistički tim podrške, autobuski prevoz za učesnike te prevoz bicikala i opreme, ističe se na sajtu Agencije za lokalni razvoj Prozor-Rama.

Svaki učesnik je dužan osigurati adekvatan bicikl i kamp opremu. Učesnici mogu o svom trošku blagovremeno dogovoriti iznajmljivanje bicikla i šatora. Sve dodatne informacije kao i prijavni obrazac za učešće možete dobiti putem službene Facebook stranice maratona: Biciklistički maraton: Stazama bosanskih kraljeva.

Uz Općinu Prozor-Rama te Agenciju za lokalni razvoj Prozor-Rama, partner u provedbi je i Biciklistički klub Ventus.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.