Izvor: eKapija | Četvrtak, 20.06.2019.| 08:36
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Stada zainteresovana za GSK brandove - Želja ojačati prisustvo u Evropi

GSK racionalizuje svoju ponudu pripremajući se da svoje poslovanje s potrošačima uključi u joint venture s kompanijom Pfizer...

Njemački proizvođač generičkih lijekova Stada, u vlasništvu privatnog kapitala, najavio je da želi da kupi šest proizvoda za zaštitu zdravlja od britanskog proizvođača lijekova GlaxoSmithKline, kako bi ojačao svoje prisustvo u Evropi, prenosi instore.ba.

GSK racionalizuje svoju ponudu pripremajući se da svoje poslovanje s potrošačima uključi u joint venture s kompanijom Pfizer, do druge polovine ove godine, kreirajući tako tržišnog lidera koji će se, primarno, dalje širiti u SAD-u i Kini.

Peter Goldschmidt, CEO Stada je izjavio da će priključenje brandova britanskoj jedinici Thornton & Ross unit donijeti znanja o kompleksnom zdravstvenom tržištu Evrope, na kojem nedostaju neki globalni igrači.

Veoma smo prisutni u većini evropskih zemalja, i nema baš mnogo kompanija u koji je to slučaj. Za kompanije, recimo u SAD-u, Indiji ili Kini, koje traže partnera u Evropi, mi smo pravi izbor, izjavio je on.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.