Izvor: Glas Srpske | Utorak, 18.06.2019.| 13:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prva dva serijska modela Despota dobija MUP RS - Prototip pretrpio oko 50 izmjena

Prva dva serijska modela oklopnog vozila Despot uskoro će biti isporučena Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Potvrdio je ovo generalni direktor preduzeća Tehnički remont Bratunac Slavenko Ristić.

On je istakao da će ta dva modela biti predstavljena na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme Partner, koji će biti održan od 25. do 28. juna u Beogradu.

- Odmah nakon sajma vozila će biti isporučena MUP-u. Prototip vozila koje smo predstavili za Dan Republike Srpske pretrpio je oko 50 izmjena. Završili smo sva neophodna testiranja i prvi serijski modeli "Despota" biće predstavljeni na sajmu - rekao je Ristić.

Pojasnio je da su određenim promjenama vozilo približili međunarodnim standardima.

- Farovi vozila su postavljeni niže u odnosu na prototip, prednji dio "Despota" je sužen, dodali smo prozore na zadnje rampe i otvore za evakuaciju - istakao je Ristić i dodao da vozilo ima tri nivoa zaštite i po svojim performansama može parirati onim proizvedenim širom svijeta.

Ristić je istakao da će na sajmu u Beogradu, koji se održava svake druge godine, predstaviti i svoju liniju municije, koja je najunosniji segment poslovanja tog preduzeća, a posjetioci će imati priliku da vide i mašine za humanitarno deminiranje.

On je takođe rekao da će na sajmu biti predstavljen i pištolj RS 9.

- Planirali smo do kraja godine MUP-u Srpske isporučiti i određene količine tog pištolja. Osim toga RS 9 biće isporučen i našim klijentima u Africi i Njemačkoj - rekao je i dodao da Tehnički remont Bratunac proizvodi dva modela tog pištolja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.