Izvor: Klix | Utorak, 18.06.2019.| 15:33
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Moguć početak privatizacije BH Telecoma i HT Mostar - Direkcije za ekonomsko planiranje BiH dostavila izvještaj državnim parlamentarcima

Ilustracija (Foto: Stock-Asso/shutterstock.com)
Poslije završene dubinske analize moguće је očekivati početak procesa privatizacije BH Telecom i HT Mostar, piše u zvaničnoj informaciji Direkcije za ekonomsko planiranje BiH koja je dostavljena državnim parlamentarcima.

Perspektive za period 2020-2022. godine, dokument koji daje proljetni preliminarni pregled predviđanja najznačajnijih ekonomskih kretanja u BiH, Direkcija za ekonomsko planiranje BiH je pripremila na osnovu analiza kretanja ekonomskih trendova BiH uzimajući u obzir međunarodne faktore koji utječu na ekonomski razvoj naše zemlje. Ovaj analitički dokument koji je napravljen za potrebe rada Vijeća ministara BiH zasnovan је nа zvaničnim podacima statističkih sistema i agencija u Bosni i Hercegovini.

Direkcija za ekonomsko planiranje BiH u svom izvještaju otvoreno je navela da se može očekivati privatizacija telekomunikacionih kompanija u državnom vlasništvu i to BH Telecoma Sarajevo i HT Mostar.

- U ovom periodu moguće је očekivati poslije završene procjene vrijednosti da počne proces privatizacije telekomunikacionih kompanija u državnom vlasništvu ВН Telecoma i HT Mostar. Moguća privatizacija bi dovela do značajnog priliva stranih sredstava (vrijednost nije uključena u projekciju) - navodi se u izvještaju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.