Izvor: Nezavisne novine | Ponedjeljak, 17.06.2019.| 09:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Finska Patria zainteresovana za osnivanje centra za remont vazduhoplova u Hrvatskoj

Ilustracija (Foto: Jaromir Chalabala/shutterstock.com)
Finska kompanija Patria zainteresovana je za osnivanje Centra za održavanje, popravak i remont aviona i helikoptera u Vazduhoplovno tehničkom centru u Velikoj Gorici, o čemu se vode intenzivni pregovori sa predstavnicima hrvatskog Ministarstva privrede, rečeno je u finskoj kompaniji.

- Predstavnici Patrije posjetili su ZTC kako bi videli u kakvom je stanju kompanija i utvrdili mogućnosti buduće saradnje. Isto tako, pozvali smo tehničko osoblje ZTC-a u nordijske zemlje kako bi se upoznali s mogućnostima Patrije u održavanju helikoptera i vojnih aviona - rekla je portparolka kompanije Brigita Salonen Jutarnjem listu.

Prema njenim riječima, kompanija želi da uspostavi dugoročno partnerstvo sa državnim kompanijama koje se bave poslovima održavanja, remonta i popravki u Evropi.

U Ministarstvu privrede potvrdili su da su predstavnice Patrie boravili u Hrvatskoj i da su posetili Vazduhoplovno-tehnički centar kako bi se upoznali s mogućnostima i kapacitetima same kompanije i razmotrili mogućnost potencijalne buduće suradnje.

Inače finska kompanija u svom portfelju ima i dio Aviation, u kojem se rade poslovi održavanja civilnih i vojnih helikoptera i borbenih aviona F18 koje koristi finska vojska, a Patriji je hrvatska kompanija interesantna zbog budućih većih poslova održavanja hrvatskih helikoptera Kiowa, Bell i Black Hawk.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.