NavMenu

Finska Patria zainteresovana za osnivanje centra za remont vazduhoplova u Hrvatskoj

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 17.06.2019. 09:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Jaromir Chalabala/shutterstock.com)Ilustracija
Finska kompanija Patria zainteresovana je za osnivanje Centra za održavanje, popravak i remont aviona i helikoptera u Vazduhoplovno tehničkom centru u Velikoj Gorici, o čemu se vode intenzivni pregovori sa predstavnicima hrvatskog Ministarstva privrede, rečeno je u finskoj kompaniji.

- Predstavnici Patrije posjetili su ZTC kako bi videli u kakvom je stanju kompanija i utvrdili mogućnosti buduće saradnje. Isto tako, pozvali smo tehničko osoblje ZTC-a u nordijske zemlje kako bi se upoznali s mogućnostima Patrije u održavanju helikoptera i vojnih aviona - rekla je portparolka kompanije Brigita Salonen Jutarnjem listu.

Prema njenim riječima, kompanija želi da uspostavi dugoročno partnerstvo sa državnim kompanijama koje se bave poslovima održavanja, remonta i popravki u Evropi.

U Ministarstvu privrede potvrdili su da su predstavnice Patrie boravili u Hrvatskoj i da su posetili Vazduhoplovno-tehnički centar kako bi se upoznali s mogućnostima i kapacitetima same kompanije i razmotrili mogućnost potencijalne buduće suradnje.


Inače finska kompanija u svom portfelju ima i dio Aviation, u kojem se rade poslovi održavanja civilnih i vojnih helikoptera i borbenih aviona F18 koje koristi finska vojska, a Patriji je hrvatska kompanija interesantna zbog budućih većih poslova održavanja hrvatskih helikoptera Kiowa, Bell i Black Hawk.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.