Izvor: Capital | Nedjelja, 16.06.2019.| 16:31
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počinje izgradnja prve faze Koridora 5C u RS - Dionica Johovac-Rudanka biće duga 5,65 km

(Foto: YouTube/screenshot)
Autoputevi Republike Srpske u ponedjeljak, 17. juna, će ozvaničiti početak radova na prvim kilometrima Koridora 5C na teritoriji RS.

Prva dionica autoputa gradiće se na pravcu Johovac (Tovira) – Rudanka (Kostajnica), dužine 5,65 kilometara, a biće finansirana kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj i grantom Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

To je prva od četiri planirane faze. Druga dionica je od petlje Rudanka (Kostajnica) do Karuša (entitetske granice na jugu) ukupne dužine oko šest kilometara.

U trećoj fazi će se graditi dionica od petlje Johovac do petlje Podnovlje dužine oko 13 kilometara, a u četvrtoj dionica od Vukosavlja do petlje Podnovlje ukupne dužine oko 23 kilometra.

Ranije je rečeno da će Koridor 5C na teritoriji RS biti dug 46,6 kilometara, od Doboja do Vukosavlja, i da je procijenjeno da će koštati oko 500 miliona eura.

Izvođači radova su kompanije Integral inženjering i Granit Skoplje, s kojima je u martu potpisan ugovor.

Direktor Autoputeva RS Dušan Topić rekao je ranije i da su hrvatske ceste objavile odluku o dodjeli ugovora za izvođenje radova na mostu na rijeci Savi kod Bosanske Gradiške, odnosno Stare Gradiške.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.