Izvor: eKapija | Nedjelja, 16.06.2019.| 15:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Panonska jezera u Tuzli zabilježila 40.000 posjetilaca za osam dana

Za osam dana Panonska jezera zabilježila su 40 hiljada posjeta, kako domaćih gostiju iz cijele BiH, tako i posjetilaca iz zemalja regije ali i iz inostranstva s obzirom da je sezona godišnjih odmora. Hiljade ljudi i danas su se okupale na jezerima nadajući se da će ovo ljeto biti što duže i što toplije.

Ovogodišnja sezona iako je kasnila zbog kiše, do sada je vrlo uspješna te su tri jezera i slani slapovi preplavljeni gostima, peškirima, suncobranima, ležaljkama.

Iz Pannonice tvrde da jezera zadovoljavaju sve standarde tzv. Plave zastave koja važi za plaže, mora i jezera. Ističu da je voda apsolutno čista i da je slanintet kao u Jadranskom moru što privlači brojne posjetitelje.

- Čujemo strane jezike na plažama. Danas imamo grupu iz Hrvatske, jučer smo imali iz Užica. Stranci su prisutni na našim plažama. Odvija se ono što smo planirali. Panonnica je brend Grada Tuzle i jedna značajna kontinentalna turistička destinacija BiH - izjavio je Maid Porobić iz JKP Pannonica Tuzla.

Sve službe na jezerima rade punom parom kako bi stvorili što bolji ugođaj kupačima, ali i da bi se pobrinuli za njihovo zdravlje. Uglavnom se gosti za pomoć obraćaju zbog ogrebotina i za sada nije bilo većih intervencija.

- Također, simptomi zbog kojih se kupači javaljaju su glavobolje usred vrućine, nedovoljno unošenje tečnosti, povišeni krvni pritisci. Sve to uspijemo na neki način ovdje sanirati - kazao je Senad Ahčić iz Doma zdravlja Tuzla.

Tuzlanska slana jezera jedinstvena su ne samo na Balkanu, nego i u Europi, što predstavlja veliki turistički potencijal kako za Tuzlu tako i za cijelu BiH, prenosi N1.

Ukoliko posluži dobro vrijeme, na ovim jezerima očekuje se ove godine više od 300 hiljada posjetitelja. Rekord posjećenosti je oboren 2017. godine kada je prodato 370 hiljada ulaznica.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.