Izvor: eKapija | Nedjelja, 16.06.2019.| 09:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Logosoft proglašen Microsoft partnerom godine u svjetskoj konkurenciji

Kompanija Logosoft, prvi Microsoft partner u Bosni i Hercegovini, osvojila je prestižnu nagradu za Microsoft partnera godine na globalnom nivou za 2019. godinu.

Logosoft je nagrađen i odabran kao vrhunski Microsoftov partner na svjetskom nivou za izvrsne inovacije i implementacije korisničkih rješenja temeljenih na Microsoftovim cloud tehnologijama. Ova nagrada je najveće priznanje u globalnoj svjetskoj konkurenciji koje korporacija Microsoft dodjeljuje svake godine, a koje kompaniji Logosoft daje značajnu međunarodnu prepoznatljivost, prenosi ITbase.ba.

- Ovo je veliko priznanje za Logosoft. Nakon što smo prije nekoliko mjeseci dobili slično priznanje na lokalnom nivou u BiH, od strane lokalnog Microsoft ureda, nominirali smo jedan od naših najuspješnijih projekata iz prošle godine za ovu nagradu. U vrlo jakoj i brojnoj konkurenciji, naša nominacija je nagrađena. Logosoft se od svojih samih početaka, još davne 1996. godine pozicionirao kao pouzdan i kredibilan Microsoft partner te smo svih ovih godina istrajno gradili ekspertizu na Microsoft tehnologijama. Kao rezultat toga, uspješno smo završili na stotine projekata. U posljednjih nekoliko godina, prateći globalne IT trendove, posvetili smo se implementaciji i usavršavanju rješenja na Microsoft cloud tehnologijama i ova nagrada je najbolja moguća potvrda da smo u tome bili uspješni, ne samo na lokalnom nego i na globalnom nivou - rekao je Damir Dizdarević, direktor kompanije Logosoft.

Nagrade su dodijeljene u nekoliko kategorija, a Logosoft je izabran, kao jedna od 140 nagrađenih kompanija, iz skupa od preko 2.900 kompanija iz 115 zemalja svijeta po izvrsnim i inovativnim rješenjima i uslugama, kao i ostalim partnerskim aktivnostima u Bosni i Hercegovini.

Nagrada Microsoft Country Partner of the Year su priznanja partnerima koji su pokazali poslovnu izvrsnost u pružanju Microsoftovih rješenja u različitim industrijama u proteklih godinu dana.

- Velika nam je čast što smo kompaniju Logosoft Bosna i Hercegovina prepoznali kao Microsoftovog partnera godine. Kompanija Logosoft se istaknula kao vrhunski partner, pokazujući veliku stručnost i inovativnost kako bi svojim klijentima omogućila da postignu više - rekla je gospođa Gavriella Schuster, potpredsjednica korporacije, One Commercial Partner, Microsoft Corp.

Kompanija Logosoft osnovana je 1995. godine kao privredno društvo za informatički inženjering. Prvi je Microsoft partner u Bosni i Hercegovini, prvi Microsoft Cloud Solution Provider u BiH, kao i prvi Microsoft edukacioni centar u BiH. Veliki broj uposlenika Logosofta su certificirani Microsoft inžinjeri i stručnjaci, od kojih je jedan uposlenik i nosilac najvišeg Microsoft priznanja – Regional director (RD) i Microsoft Most Valuable Professional (MVP).

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.