NavMenu

Prodaja u poljoprivrednom sektoru BiH treba inovacije - Novi mediji otvaraju nove mogućnosti plasmana

Izvor: eKapija Subota, 15.06.2019. 15:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Lorenza62/Shutterstock)Ilustracija
Projekt USAID/Sweden FARMA II organizovao je nove treninge edukacije poljoprivrednika o korištenju informacionih tehnologija u Banjaluci i Tuzli.

Svi učesnici su saglasni da prodaja u poljoprivrednom sektoru u BiH treba inovacije, posebno u odnosu jedan na jedan sa kupcima na domaćem tržištu, saopćeno je iz USAID/Sweden FARMA II projekta.

- U tom segmentu komunikacije na domaćem tržištu mali proizvođači se često suočavaju sa izazovima u pronalasku adekvatnog mjesta za prodaju. Do većih tržnih centara je teže doći, nekada i nemamo proizvodnju koja može pratiti tu vrstu zahtjeva. Međutim, ono što je uvijek dobar temelj za rast i razvoj jeste prodaja kroz direktnu komunikaciju sa potencijalnim kupcem i tu je potrebno iskoristiti sve moguće alate koji su nam na raspolaganju - kazao je jedan od učesnika na treningu u Banjaluci, prenosi rtvslon.ba.

Program se fokusirao na online marketing, pripremu vizuala te način komunikacije sa korisnicima.

Iz USAID/Sweden FARMA II projekta napominju da su učesnici razgovarali o društvenim mrežama i važnosti adekvatnog korištenja online kanala komunikacije.

-Izuzetno je važno prilagoditi način kako razgovaramo o novim medijima, kako bi isto bilo jednostavno za prihvatanje i korištenje svim korisnicima i učesnicima treninga. Prodaja putem online alata postaje sve češći način kako prodavači u poljoprivredi dolaze do kupaca. I to je nešto što mali proizvođači prepoznaju. Sada je važno da iskoriste svoja znanja i naprave iskorak na tržištu - zaključuju iz USAID/Sweden FARMA II projekta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.