Izvor: eKapija | Subota, 15.06.2019.| 12:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Otvorena jedna od najmodernijih klinika u Evropi - Digitalizovani svi procesi

Ilustracija (Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)
Jedna od najmodernijih klinika u Evropi, novoizgrađena bečka bolnica Krankenhaus Nord prvog juna 2019. godine otvorila je vrata pacijentima. Svi procesi u novoj bečkoj bolnici počevši od grijanja, hlađenja, dizala, sigurnosnog sustava, ali i dostave uzoraka i nalaza u potpunosti su digitalizirani.

Novi video menadžment sustav u bečkoj će bolnici u buduće tijekom operativnih zahvata na jednom monitoru obuhvaćati i prikazivati sve promatrane vitalne funkcije, a pojedinačni rezultati moći će biti prikazani i samostalno.

Nova bolnica u bečkom okrugu Florisdorf opremljena je sa 16 operacijskih sala i 800 kreveta. Sve su sobe pri tom jednokrevetne ili dvokrevetne.

Bolnica će zapošljavati 2.500 zaposlenika koji će se u buduće na godišnjoj razini brinuti o 17.000 operativnih zahvata, 250.000 ambulantnih posjeta i 46.000 stacionarnih boravaka.

Svi podaci o pacijentima takođe će biti pohranjeni u elektroničkom obliku. Medicinska dokumentacija nastala tijekom boravka u bolnici direktno će se pohranjivati u digitalni karton pacijenta, kako bi bila na raspolaganju tijekom ponovnog posjeta bolnici.

Svaki je bolnički krevet osim toga opremljen pomičnim ekranom s pristupom internetu, radiju, televiziji i igricama.

Bolnica posjeduje i potpuno automatizirani podzemni transportni sustav koji odjele bolnice opskrbljuje rubljem, hranom i lijekovima. 40 robotiziranih vozila kojima se upravlja na daljinu obavljat će oko 500 vožnji dnevno.

Već postojeći sustav cijevne pošte uobičajen za mnoge bolnice, kojim su se u prošlosti dostavljali nalazi i rendgenske slike, preuzet je i novoj bečkoj bolnici, no u njoj će se cijevna pošta koristi za slanje uzoraka i lijekova. Kapacitet novog sustava iznosi 100 kapsula s 400 uzoraka u sat vremena, prenosi ITCBusiness.com.

Puštanje u rad nove bolnice proteklo je prema planu, a do 24. juna bi se u novu zgradu trebale preselite i tri postojeće manje bečke bolnice te pojedinačni odjeli drugih bolnica. Tijekom ljeta radiće se na optimizaciji prostora, kako bi bolnica na jesen mogla započeti s radom u punom kapacitetu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.