Izvor: eKapija | Petak, 14.06.2019.| 14:53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

BH Telecom najavio pokrivanje svih urbanih sredina 4G signalom - U toku kompletna modernizacija mreže

Ilustracija (Foto: hxdyl/shutterstock.com )
Geografsko širenje 4G+ signala BH Telecoma je svakodnevno i za vrlo kratki vremenski period očekuje se pokrivanje svih urbanih područja i najvažnijih putnih pravaca.

Osim značajnog tehnološkog iskoraka koji je kompanija učinila uvođenjem 4G+, u BH Telecomu je u toku i potpuna modernizacija mreže, saopćeno je iz ove kompanije.

- Sedmično se na 65 lokacija izvrši zamjena baznih stanica, a na ovim aktivnostima je angažirano više od 30 terenskih ekipa. Do sada je 4G+ aktiviran na područjima Sarajeva (šire područje), Zenice, Tuzle, Mostara, Travnika, Goražda, Bihaća i Banjaluke, a u toku su i aktivnosti na modernizaciji opreme i osiguranja 4G pokrivenosti u ostalim urbanim sredinama - rečeno je u saopćenju prenio je tip.ba.

Izvođenje radova se odvija ubrzanim tempom i u vrijeme najmanjeg saobraćaja kako bi proces modernizacije što manje uticao na funkcionisanje mreže i pružanje usluga korisnicima.

- Obzirom da je do sada realiziran značajan broj zamjena baznih stanica i intenzivirane aktivnosti na stabilizaciji saobraćaja, znatno je smanjena mogućnost povremenih prekida ili drugog vida otežanog odvijanja saobraćaja putem mobilne mreže - kažu iz BH Telecoma.

Korisnici su u mogućnosti da putem web stranice BH Telecoma svakodnevno prate intenzitet širenja mreže.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.