Izvor: eKapija | Petak, 14.06.2019.| 13:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Otvoren renovirani hotel Srem - U Sremskoj Mitrovici planiraju i izgradnju spa centra i karting staze (FOTO)

Hotel Srem u Sremskoj Mitrovici koji datira iz šezdesetih godina prošlog vijeka ima bogatu i zanimljivu istoriju, a nedavno je renoviran i vraćen mu je nekadašnji sjaj.

- Danas je Hotel Srem moderan i reprezentativan objekat. Nedavno je renoviran, kako enterijer, tako i eksterijer, a završeni su i radovi na izgradnji Muzeja. Zainteresovani mogu da posjete Muzej i saznaju koja je bila istorijska uloga Kazneno-popravnog zavoda tokom Prvog i Drugog svetskog rata - kaže za eKapiju Sanja Stanetić, PR hotela.

Građanstvo ovaj hotel pamti po zabavama i proslavama koje su se ranije ovdje održavale i gdje su rado odlazili, ne samo građani Sremske Mitrovice, nego i oni iz okolnih mjesta, navodi naša sagovornica.

- Bitno za napomenuti je to da je ovaj hotel predstavljao važno mjesto okupljanja, ali se nažalost, u jednom trenutku sve prekida. Prva značajna ulaganja u hotel izvršena su 2015. godine. Tada su renovirane sobe, restoran, ljetnja bašta. Namjera čelnih ljudi bila je da se Hotelu Srem vrati stari sjaj, kakav je nekada imao, kao i da povrate povjerenje građana u usluge koje nudi ovaj hotel - kaže Stanetić.

U prisustvu zvanica, 30. maja 2019. je hotel zvanično i otvoren za građanstvo. Sa upravnikom Kazneno-popravnog zavoda Aleksandrom Alimpićem vrpcu je presekao fudbaler Bane Ivanović, inače stanovnik Sremske Mitrovice.

Bane Ivanović i Aleksandar Alimpić
Tom prilikom, najavljena je izgradnja i Spa centra i karting centra, koji će se nalaziti u hotelskom kompleksu i upotpuniti njegov sadržaj.

- Nadamo se da će hotel, uz nove i postojeće sadržaje (hipodrom, škola jahanja, muzej) privući mnogo turista. Prije svega, turista iz inostranstva, jer bi naša misija trebala bi da bude ta, da Srem i Srbiju prezentujemo u najboljem svjetlu - kaže Stanetić.

Hotel Srem, iako izvan zatvorskih zidina, dio je kompleksa KPZ-a, najvećeg zatvora u Srbiji i jednog od najvećih u ovom dijelu Evrope, koji već spaja tri vijeka jer su prvi objekti izgrađeni od 1895. do 1899. godine po naredbi austro-ugarskog cara Franje Josifa.

I. Milovanović
Fotogalerija
Hotel Srem

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.