Izvor: Tanjug | Petak, 14.06.2019.| 13:15
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vrijednost potencijalnih projekata Srbije i Kine viša od 8 mlrd EUR

Ilustracija (Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com)
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je sa delegacijom Savjeta za razvoj trgovine Hong Konga i delegacijom kineskih kompanija o infrastruktirnim projektima koji se realizuju u Srbiji i mogućnostima za nova ulaganja kineskih kompanija u ovoj obasti.

Ona je pozvala kineske privrednike da zajedno sa Srbijom rade i na novim projektima.

Mihajlović je nakon sastanka novinarima rekla da je pored tradicionalno dobre bilateralne, prijateljske saradnje i ekonomska saradnja posljednjih godina sve bolja i bolja, kako po statističkim pokazateljima, tako i onim što građani mogu da vide.

Podsjetila je da se u saradnji sa NR Kinom rade brojni infrastrukturni projekti, odnosno grade mostovi, autoputevi, ulaže u željeznički transport...

Ukupna vrednost projekata koje Srbija realizuje sa Kinom iznosi blizu 7 mlrd EUR, a vrednost potencijalnih projekata, uključujući i projekat metroa, preko 8 mlrd EUR.

- Srbija se ubrzano razvija i ekonomska situacija u zemlji je dobra i stabilna - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da su na današnjem sastanku bili predstavnici najboljih kompanija iz Kine i da je pozvala kineske privrednike da zajedno rade i na budućim projektima.

- Kineski privrednici su pohvalili uslove poslovanja u našoj zemlji i istakli da su oni sve bolji i bolji - rekla je Mihajlovićeva.

Dodala da se nada da će u narednom periodu biti novih investicija u oblasti infrastrukture.

Ukupna vrijednost projekata sa Kinom u oblasti saobraćajne infrastrukture iznosi više od 7,5 mlrd EUR, a od toga su oko 1,5 mlrd EUR projekti u realizaciji uglavnom na Koridioru 11 i brzoj pruzi Beograd-Budimpešta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.