Izvor: Poslovne novine | Petak, 14.06.2019.| 11:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kako da besplatno i legalno skinete aplikacije koje se plaćaju

Ilustracija (Foto: Sergey Nivens/shutterstock.com)
Postoji nekoliko krajnje legalnih načina na koje možete besplatno da koristite aplikacije koje se plaćaju.

Postoji, naime, mala kolekcija aplikacija koje skeniraju Google Play Store u potrazi za akcijama. Najpopularnije i najefektnije su AppSales, PAGF i App Hoarder.

Ove aplikacije skeniraju Googleovu prodavnicu u potrazi za privremeno besplatnim aplikacijama. I najbolje od svega, poptuno su legitimne i funkcionišu potpuno legalno jer vrlo često se dešava da neke aplikacije određeni vremenski periodu budu besplatne.

Veliki broj ovih "sniženja" aplikacija je vrlo često iznenada, i samim tim ih je teško pratiti. Međutim, tehnološki blogovi i forumi odličan su način da uvijek budete obaviješteni. Mnoge od ovih akcija traju samo dan pa vrlo lako može da se desi da ih propustite. Popularni forumi su Google Play Deals i Android Game Deals na Redditu.

Beta testiranje je zabavan i drugačiji način da dođete do premium aplikacija i igrica potpuno bepslatno. Većina aplikacija u Early Access Beta na Google Play prodavnici su potpuno besplatne i možete da ih igrate i nakon finalnog izdanja. Do njih vrlo lako možete da dođete tako što ćete otići na Google Play Store, dodirnuti Apps tab, a onda skrolovati sve dok ne nađete Early Access stranicu. Tu možete da izaberete ono što vas zanima, uđete u beta program i besplatno ih koristite.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.