Izvor: eKapija | Petak, 14.06.2019.| 12:11
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Otvoren 15. Međunarodni sajam privrede u Tešnju - Stiglo više od 300 izlagača

(Foto: YouTube/screenshot)
U Kraševu kod Tešnja u četvrtak, 13. juna, je otvoren 15. Međunarodni sajam privrede, koji je okupio više od 300 izlagača. Na jednom mjestu mogu se naći najvažniji privredni subjekti iz BiH, okruženja i Evrope.

Sajam su svečanim presjecanjem vrpce otvorili Ekrem Ebibi, ambasador Republike Sjeverne Makedonije u BiH, Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Fadil Novalić, premijer Vlade FBiH i Senad Brka, predsjednik Udruženja privrednika Biznis centar Jelah-Tešanj.

Kako istakli organizatori, centralna tema ovogodišnjeg sajma je regionalna privredna saradnja.

Sajam je okupio predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti svih nivoa, diplomatskog kora, međunarodnih i domaćih organizacija, privrede kao i stanovništva, navodi se na sajtu PK FBiH.

Tokom tri dana trajanja, sajam će obilježiti sadržajan popratni program, panel diskusije, tematska predavanja, prezentacije, te B2B sastanci koji će će doprinijeti poslovnom povezivanju, te razmjeni iskustava, informacija i dobrih praksi.

Sajam se prostire na 18.000 m2, 6.000 m2 zatvorenog izložbenog prostora i preko 12.000 m2 otvorenog izložbenog prostora. Država pokrovitelj sajma je Republika Sjeverna Makedonija, generalni pokrovitelj sajma je Vijeće ministara BiH, a partneri sajma su Vlada FBiH i Vlada ZDK, Općina Tešanj i Privredna/Gospodarska komora FBiH.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.