Izvor: eKapija | Četvrtak, 13.06.2019.| 11:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Banjaluci počela biciklistička manifestacija B-HARD, tura duga 1.000 kilometara

Ilustracija (Foto: Rocksweeper/shutterstock.com )
Udruženje građana Centar za bolji kvalitet života Banjaluka, uz podršku Gradske uprave Banjaluka, od danas, 13. juna, do 16. juna održava izazovnu turističko-sportsku međunarodnu biciklističku manifestaciju pod nazivom B-HARD, čiji je glavni zadatak promocija pažljivo skrojene biciklističke rute u dužini od 1036 km, saopšteno je iz Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu iz Jajca, koja je podržala projekat.

Ova trka će biti uvrštena u turističku ponudu Banjaluke i služiti za upoznavanje prirodnih i istorijskih znamenitosti RS i cijele BIH, ali i promociju bicikla kao ekološkog i zdravog načina putovanja.

U okviru B-HARD-a, učesnici imaju na raspolaganju samo 75 h da izvezu rutu dužu od 1.000 km, ali u okviru turističke ponude će ista ruta da se vozi 7 ili 10 dana, sa ili bez aktivne pratnje i podrške na putu. Takođe, "Centar za bolji kvalitet života" je, idući u susret ovoj manifestaciji, kreirao niz kraćih ruta i organizovanih vožnji, na distancama od 50 do 300 km, kroz banjalučku i okolne regije, ali će i da nastavi da radi na edukaciji šire javnosti o sigurnoj upotrebi bicikla u saobraćaju, biciklizma kao turističke kategorije i sportske discipline.

Manifestacija je startovala jutros iz parka Petar Kočić, a završna ceremonija je u nedjelju u vijećnici Banskog dvora.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.