Izvor: eKapija | Srijeda, 12.06.2019.| 15:03
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Biznis forum Zapadnog Balkana 4. jula u Poznanju

Ilustracija (Foto: Edhar/shutterstock.com)
Biznis forumu će se održati 4. jula u sklopu Samita Zapadnog Balkana u Poznanju.

Na nekoliko dana Poznanj će postati središte događaja značajnog za EU i Balkan. Prisustvovaće vladine delegacije, predstavnici građanskih organizacija i poslovni ljude iz 15 zemalja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije, Austrije, Bugarske, Hrvatske, Francuske, Grčke, Njemačke, Poljske, Slovenije, Italije i Velike Britanije, kao i predstavnici vlasti u Prištini.

Ideja Samita je povezivanje Zapadnog Balkana sa zemljama Evropske unije kroz sinergiju svijeta politike, civilnog društva i biznisa.

Poljska agencija za investicije i trgovinu zajedno s Ministarstvom preduzetništva i tehnologije odgovorna je za organizaciju poslovnog dijela ovogodišnjeg samita. Ovogodišnji Biznis forum će se održati pod sloganom Growing Together koji naglašava da samo saradnja i održivi razvoj mogu osigurati dobrobit našim društvima u Evropi.

U sklopu Foruma održaće se brojne panel sesije, prezentacije poslovnih ljudi sa Zapadnog Balkana i iz Evropske unije na izložbenim štandovima te B2B razgovori. Preduzetnici će imati jedinstvenu priliku predstaviti svoju ponudu, dijeliti svoj know-how i prezentirati svoje uspjehe, navodi se na sajtu Udruženja poslodavaca FBiH.

Biznis forum je prijedlog poljske strane za uspostavljanje trajnih odnosa i saradnje između predstavnika poslovnog svijeta u regionu. Fokus poslovnih razgovora tokom Foruma biće na sljedećim sektorima: energetskom, digitalnom, prehrambenom i agrotehničkom. Događaj je otvoren i za predstavnike ostalih sektora privrede.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.