Izvor: UEPS | Srijeda, 12.06.2019.| 13:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Weekend Media Festival donosi predavanje o vaspitanju djece u digitalnom dobu

Ilustracija (Foto: Ollyy/shutterstock.com)
Današnje dileme koje muče roditelje tiču se mobilnih telefona, igranja igrica, korišćenja društvenih mreža. Pitanja su kada djeci ovo treba dozvoliti, kada zabraniti i slično.

Stručnjak za ovu temu je dr Ranko Rajović, koji će na 12. Weekend Media Festivalu održati predavanje "Djeca i digitalno doba: Kako igrom razvijati djetetov IQ" i savjetovaće kako se baviti djecom u digitalnom dobu. Manifestacija se održava od 19. do 22. septembra u Rovinju.

Dr Rajović je specijalista interne medicine, magistrirao je i doktorirao na područjima neuroendokrinologije i sportskih nauka. Dugogodišnji je UNICEF-ov saradnik na projektu ranog podsticanja intelektualnog razvoja dhece, predavač je na Pedagoškom fakultetu u Kopru u Sloveniji. Jedan je od autoriteta na ovim prostorima, kada je riječ o vaspitanju i obrazovanju.

Istraživanja koja je sproveo pokazala su da su djeca danas slabija u odnosu na djecu prije 10 godina u četiri područja: motorika, matematika-logika, riječnik i opšte znanje.

Na Weekendu će objasniti kako roditelji i učitelji kroz igru djeci mogu pomoći da dosegnu svoj maksimum i pametno se služe tehnologijom.

Ni odrasli se ne nalaze u mnogo boljoj situaciji, kada je riječ o zasićenosti tehnologijom. Ekrani su non stop uz nas i sve smo svjesniji koliko nas zapravo opterećuju. Medijsko i tehnološko doba nudi toliko mogućnosti, ali i potencijalnih problema, ako ne znamo kvalitetno da ga konzumiramo.

O tome kako preživjeti vikend bez mobilnog telefona, organizovati nedigitalni život i napraviti digitalni detoks, govoriće se na panelu "Digitalni Wellbeing".


Nagrada za najbolje digitalne radove

Svi marketing stručnjaci svoje radove mogu da prijave na osmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove predstaviće najvažnija regionalna digitalna nagrada – SoMo Borac.

Najveći regionalni festival komunikacija poznat je i kao mjesto najbolje zabave. Ove godine donosi precizno osmišljen muzički program u duhu Vudstoka.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.