Izvor: Nezavisne novine | Srijeda, 12.06.2019.| 15:33
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nastavak modernizacije elektroenergetske mreže u RS - Elektrokrajina ulaže skoro milion evra

Ilustracija (Foto: west cowboy/shutterstock.com )
Ugovor o rekonstrukciji i unapređenju srednjenaponske i niskonaponske mreže, u vrijednosti od 957.549,56 evra, potpisan je između ZP Elektrokrajina Banjaluka i preduzeća Elnos BL iz Banjaluke.

Kako navode iz Elektrokrajine, preduzeće Elnos BL je izabrano kao najpovoljnije na tenderu koji je Elektrokrajina obavila po pravilima i pod nadzorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koja kreditno finansira ovaj projekat.

- Ugovorena nabavka se odnosi na isporuku visokonaponskih kablova, RMU blokova i druge pomoćne opreme i obuhvatiće više desetina hiljada kupaca električne energije na području radnih jedinica Elektrokrajine'Banjaluka i Srbac - rekli su u Elektrokrajini.

Dragan Čavić, v.d. direktora Elektrokrajine, rekao je da je potpisivanje ugovora još jedan korak u fazi modernizacije elektroenergetske mreže Elektrokrajine.

- Cilj projekta je obezbjeđivanje kvalitetnije isporuke električne energije za naše kupce, zatim povećanje efikasnosti isporuke električne energije, te značajno smanjenje distributivnih gubitaka preduzeća - rekao je Čavić.

Branko Torbica, generalni direktor preduzeća Elnos BL, rekao je da ovaj ugovor predstavlja nastavak uspješne saradnje, te da će ovo preduzeće ispoštovati sve tenderske zahtjeve i rokove.

Elektrokrajina je najveće elektrodistributivno preduzeće u RS koje snabdijeva više od 255.000 kupaca struje na području tri grada i 18 opština krajiške regije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.