NavMenu

Teku radovi u poslovnoj zoni Jelšingrad u Banjaluci - Prva parcela spremna za investitore

Izvor: eKapija Utorak, 11.06.2019. 15:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: miamia/shutterstock.com)Ilustracija
U okviru priprema za otvaranje nove poslovne zone "Jelšingrad", uređena je i spremna za investitore prva građevinska parcela na toj lokaciji.

Kako su naveli iz Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, riječ je o lokaciji ukupne površine od 2,4 hektara, koja je formirana u skladu sa važećim regulacionim planom i za koju bi na julskom zasjedanju Skupštine grada trebalo da bude donesena odluka o prodaji putem licitacije.

Istovremeno, u okviru ove atraktivne zone za investitore, završeni su građevinski radovi i na pripremi druge lokacije površine od 2,8 hektara, navedeno je na sajtu Grada Banjaluka.

– Slijedi izrada projektno-tehničke dokumentacije za koju je, kroz rebalans gradskog budžeta za ovu godinu, obezbijeđeno oko 600.000 KM, a kojom će biti predviđeno opremanje javnih saobraćajnica pripadajućom infrastrukturom. Aktivnosti na pribavljanju projektno-tehničke dokumentacije planirane su za drugu polovinu ovog mjeseca – kazao je v.d. načelnika Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, Srđan Mijatović.

Predviđeno je da obje parcele unutar ove zone budu ponuđene investitorima putem javnih licitacija, kao što je bio slučaj i u Ramićima, a prioritetni sektor za investiranje biće privredna djelatnost.

U isto vrijeme, u okviru nastavka ulaganja u poslovnu zonu "Ramići-Banja Luka", u planu je izgradnja nedostajuće infrastrukture u cilju uređenja kompletne zone, a sve to kako bi investitori dobili što bolje uslove za rad. Grad planira, ove godine, u razvoj poslovne zone "Ramići-Banja Luka" uložiti 400.000 KM.

S tim ciljem, već je uređeno korito potoka Glogovac u poslovnoj zoni "Ramići-Banja Luka", kako bi se maksimalno zaštitili investitori koji su uložili značajna finansijska sredstva za opremanje lokacija i nabavku opreme, te pokretanje proizvodnje. Za uređenje korita izdvojeno je oko 61.000 KM.

Prema podacima iz poslovne zone "Ramići", na ovoj lokaciji trenutno je aktivno 15 investitora koji su u različitim fazama, kako izgradnje vlastitih privrednih objekata, tako i otpočinjanja proizvodnih procesa. Investitori su, zaključno sa prošlim mjesecom, u zemljište odnosno zemljište s objektom investirali 4,7 miliona KM; u objekte, tj. izgradnju ili rekonstrukciju istih investirano je 7,8 miliona KM, a u nabavku opreme 1,2 miliona KM.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.