Izvor: eKapija | Utorak, 11.06.2019.| 15:37
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Poreska uprava i ArcelorMittal zajedno u analizi obračuna poreza - Vlada RS očekuje povlačenje odluke o otpuštanju radnika

Ilustracija (Foto: Sumit buranarothtrakul/shutterstock.com)
Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, ministar finansija Zora Vidović i direktor Poreske uprave Goran Maričić razgovarali su danas sa predstavnicima privrednog društva ArcelorMittal Prijedor, kao i predsjednikom sindikata ovog privrednog društva.

- Na sastanku je dogovoreno da će Poreska uprava, zajedno sa ArcelorMittal Prijedor, u najkraćem vremenskom periodu, u skladu sa zakonskim ovlaštenjima i u interesu i cilju ubrzanog rješavanja otvorenih pitanja i problematike vezane za poslovanje privrednog društva ArcelorMittal Prijedor, izvršiti analizu i primjenu pozitivnih propisa Republike Srpske koji se odnose na obračun poreza - navodi se u saopštenju ministarstva.

Naglašeno je da se sve aktivnosti moraju voditi u skladu sa zakonima Republike Srpske i na transparentan i konkurentan način.

Na sastanku je bilo riječi o tekućim pitanjima vezanim za poslovanje ovog privrednog društva, a u cilju njihovog konačnog rješavanja. Svi učesnici sastanka su izrazili želju i volju da, kroz konstruktivan dijalog, pronađu rješenje svih otvorenih pitanja.

Predstavnici Vlade Republike Srpske su izrazili očekivanje da će kompanija ArcelorMittal povući najavljenu odluku o otpuštanju radnika, koja je veoma štetna kako za grad Prijedor, tako i za Republiku Srpsku u cjelini.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.