NavMenu

Regionalna konferencija o digitalizaciji i intelektualnoj svojini 17. juna u Banjaluci

Izvor: eKapija Utorak, 11.06.2019. 12:49
Komentari
Podeli
Regionalna konferencija "Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi početak" biće održana u Banskom dvoru u Banjaluci u ponedeljak, 17. juna 2019. u organizaciji regionalne think-tank organizacije Institut za javnu politiku.

Konferencija se održava kao dio foruma Balkan Perspectives Today, čiji je cilj da pruži stručnu podršku procesu evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana.

O prijetnjama i izazovima koje donosi novo doba internet revolucije u oblasti zaštite intelektualne svojine govoriće premijeri Srbije i Republike Srpske Ana Brnabić i Radovan Višković, ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević, ministar za evropske integracije u Vladi Republike Srpske Zlatan Klokić, ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo u Vladi Republike Srpske Srđan Rajčević, predstavnici najvećih telekomunikacionih kompanija, kao i predstavnici stučne javnosti iz regiona.

Cilj konferencije je da se ova tema dodatno aktuelizuje kako bi se pronašli novi načini zaštite autorskog i srodnih prava, i na taj način pružila podrška nadležnim institucijama kroz debate donosilaca odluka, eksperata i druge zainteresovane javnosti.

Konferencija će imati tri panela:

1. "Medijski monopol na Zapadnom Balkanu: Koja je uloga države"
2. "Intelektualna svojina i telekomunikacije danas"
3. "Autorska prava i savremena piraterija"

Generalni pokrovitelj konferencije je kompanija MTEL Banja Luka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.