NavMenu

Singapur na ulice postavio kabine za pušače - Pušenje na javnim mjestima kažnjava se sa oko 680 EUR (VIDEO)

Izvor: National Geographic Ponedjeljak, 10.06.2019. 15:46
Komentari
Podeli
(Foto: underworld/shutterstock.com)
Singapur spada u zemlje sa najstrožim antipušačkim zakonima. U skladu sa tim, Vlada ovog grada-države na ulice je postavila kabine za pušače. One sadrže sisteme filtriranja, koji pročiste dim cigarete prije nego što ga otpuste u vazduh. Kapacitet kabine je do 10 ljudi istovremeno.

Međutim, prvi korisnici nisu oduševljeni.

- Iskreno, zagušljivo je. Klaustrofobično i tijesno. A uz to unutra se osjećam kao drugorazredni građanin. Nema ni stola, nije mi ugodno da pušim, jer kabine nisu prostrane - rekao je Azfar Zain.

Ipak, do kraja godine plan je da se na ulice Singapura postavi još 60 ovakvih kabina.



Pušenje na javnim mestima ovdje se kažnjava novčano, u iznosu do 1.000 singapurskih dolara (oko 680 EUR). Zabrana obuhvata i elektronske cigarete.

Prvi antipušački zakone u ovoj zemlji uvedeni su još 70-ih godina 20. vijeka, a od tada zakoni postaju sve stroži. Pušenje je danas zabranjeno i oko stambenih zgrada i u privatnim automobilima, iako su im prozori spušteni.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.