Izvor: Cafe Del Montenegro | Ponedjeljak, 10.06.2019.| 15:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Britanska kompanija EasyJet planira dugoročne investicije u Crnoj Gori

(Foto: pixabay.com)
Kompanija EasyJet zainteresovana je za dugoročne investicije u Crnoj Gori, rekao je dirketor te kompanije Johan Lundgren. Prema riječima crnogorskog premijera Duška Markovića, Vlada Crne Gore otvorena je za strateško partnerstvo sa tom britanskom kompanijom.

- Crna Gora je atraktivna turistička destinacija i ima ogroman potencijal za dalji razvoj i rast, što je velika šansa za avio kompanije kakva je EasyJet. Vlada je snažno posvećena razvoju turizma, ali i poboljšanju sveukupne infrastrukture kao ključnog preduslova za dalji napredak ove privredne grane - kazao je Marković na sastanku sa predstavnicima kompanija EasyJet, EasyJet Holidays i Karisma Hotels&Resorts.

On je podsjetio na planove za valorizaciju aerodroma u Podgorici i Tivtu, što je od ključnog značaja za dalji razvoj turizma, s obzirom na to da je Crna Gora pretežno avio destinacija.

Premijer Marković istakao je da je Vlada otvorena za strateško partnerstvo sa kompanijom EasyJet, koja je, prema riječima Lundgrena, zainteresovana za dugoročne investicije. Oni su, preko kompanije EasyJet Holidays, zainteresovani da ponude klijentima jedinstvenu ponudu za odmor u Crnoj Gori, i u tom dijelu cijene partnerstvo sa Karisma Hotels&Resorts, koja ima hotelski kompleks u Ulcinju.

Kompanija EasyJet smatra se jednom od najkvalitetnijih lowcost kompanija. U Evropi su drugi najveći avioprevoznik sa preko 1.000 linija. Prema riječima menadžmenta kompanije, odlikuje ih izuzetna operativnosti, a niski troškovi poslovanja.

EasyJet je do sada u Crnu Goru dovezao oko 60.000 turista na letovima iz Londona i Mančestera za Tivat i letovima iz Ženeve. Oni smatraju da potencijali Crne Gore, i posebno njena pozicija u regionu, daju uslove za dalji dugoročniji razvoj i povećanje broja turista.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.