NavMenu

Prijedorsko naselje Tukovi čeka izgradnju tercijarne kanalizacione mreže - Nema zainteresovanih za tender vrijedan više od milion maraka

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 10.06.2019. 12:46
Komentari
Podeli
Prijedor (Foto: prijedorgrad.org)Prijedor
Grad Prijedor dva puta je raspisivao tender za izgradnju tercijarne kanalizacione mreže i kućnih priključaka u naselju Tukovi, ali se za posao vrijedan 1.025.000 KM niko nije prijavio, navodi se u izvještaju o radu gradonačelnika i Gradske uprave za 2018. godinu, prenosi Srna.

Gradonačelnik Milenko Đaković izjavio je da firma Prijedorputevi, koja je radila primarnu i sekundarnu kanalizacionu mrežu u Tukovima ne želi da se prijavi jer zna da je čeka sve što nije urađeno u prve dvije faze, a drugi ne žele jer se boje loše reputacije ako budu okrivljeni za eventualne ranije propuste.

- Borićemo se i dalje da nađemo rješenje, ali, nakon svih mojih ubjeđivanja mogućih izvođača radova da se prijave, ni na drugom tenderu, nažalost, niko to nije učinio. Tvrde da neće da ulaze u takvo blato kakvo je tamo napravljeno - rekao je Đaković i pojasnio da je u razgovoru sa firmama iz ove oblasti čuo da niko ne želi da se prijavi jer se ne zna šta je urađeno.

Prema njegovim riječima, Evropska investiciona banka kao investitor odabrala je firmu koja će vršiti nadzor nad izvođenjem radova.

- Nažalost, ni nakon tri i po godine nije posao završen. Ostalo je mnogo nepoznanica šta je pod zemljom. Čak je bilo i potjerivanja predstavnika Vodovoda i Gradske uprave dok su se izvodili radovi. Na kraju projekta dolazi "Eptisa" i daje čistu ocjenu - sve u najboljem redu urađeno - naveo je Đaković.

On je dodao da grad sada zahtijeva da se u narednoj fazi predvidi obaveza izvođača da popravi sve što je loše urađeno u prethodnom periodu.

- Ovaj zahtjev bojim se da je problem što sada niko neće da se prijavi. Mi ćemo na kraju zatražiti putem suda i od izvođača radova i od nadzornog organa da finansiraju sve što eventualno nije urađeno kako treba, a za šta su tvrdili da je u redu - zaključio je Đaković.

Projekat kanalizacije u Tukovima dio je više desetina miliona KM vrijednog projekta "Vodovod i kanalizacija Republike Srpske" koji se finansira 50% kreditom Evropske investicione banke, 35% grantovima više donatora i 15% učešćem građana i lokalnih zajednica.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.