NavMenu

Vlada USK osigurala 400.000 KM za kreditne subvencije privrednicima

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 10.06.2019. 09:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Jat036/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Unsko-sanskog kantona osigurala je u budžetu 400.000 KM i time će tokom 2019. godine subvencionirati kamate subjektima male privrede koji posluju na području Unsko-sanskog kantona, potvrdio je Nijaz Kadirić, kantonalni ministar privrede.

Prema njegovim riječima, cilj ovog programa je pomoć ovdašnjoj ekonomiji kroz unapređenje postojećih i otvaranje novih privrednih subjekata, podršku održanju postojećeg nivoa proizvodnje, kao i održanje te povećanje postojećeg broja radnih mjesta. Inače, ovo je već treća godina kako Vlada USK provodi ovaj projekat i on je već pokazao punu ekonomsku opravdanost.

- Mi smo već pokrenuli proceduru javnog poziva prema bankama i očekujemo da se one jave. Cilj nam je da naši privrednici dobiju povoljne kredite po niskim kamatnim stopama i plan je da to na godišnjem nivou bude 1,5% - istakao je Kadirić.

Prema njegovim riječima, tokom prošle godine u ovome projektu sudjelovalo je 20 privrednika, te je tom prilikom povučeno i investirano oko 6 mil KMkredita.


- Ove godine očekujemo da taj iznos bude uvećan na 10 mil KM, što će biti značajna investicija u privredu koja će dovesti do otvaranja novih radnih mjesta - kazao je Kadirić.

Prema njegovim riječima, Vlada USK će u narednom periodu odabrati banku u kojoj će ova sredstva biti deponovana, a utvrđeni su i kriterijumi za buduće korisnike ovog programa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.