Izvor: eKapija | Nedjelja, 09.06.2019.| 17:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Šansa za nova partnerstva - Sajam ENERGA priprema B2B susrete inostranih i domaćih kompanija

U okviru projekta ENERGA 2019, međunarodnog sajma energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije, koji se održava od 11. do 13. juna/lipnja u Centru Skenderija u Sarajevu, organizator je posebnu pažnju posvetio poslovnim susretima ENERGA B2B

Ovi susreti, za koje je pripremljen posebno opremljen sajamski prostor, za cilj imaju podržati domaće kompanije u pronalasku internacionalnih partnera koji će u tri dana posjetiti najvažniji poslovni događaj ovog tipa u Bosni i Hercegovini i regiji.

Osim Sarajevske regionalne razvojne agencija SERDA i Evropske poduzetničke mreže u Bosni i Hercegovini (EEN), koji su u prošle organizirali izuzetno posjećenje "b2b" susrete, sa preko 100 evidentiranih sastanaka, na ovogodišnjem sajmu ENERGA "b2b" susrete organizuje i Trgovinski odjel Austrijske amabasade u Bosni i Hercegovini.

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Evropska poduzetnička mreža u Bosni i Hercegovini (EEN) susrete organizuu uz podršku Privredne komore FBiH, Fondacije za razvoj odnosa BiH i Turske – BIGMEV, Tuzlanskog sajma, te brojnih međunarodnih organizacija i agencija za podršku biznisu iz Evropske unije i regiona.
Poslovni susreti će se održati 11. i 12. juna/lipnja 2019. u sajamskom prostoru u Centru Skenderija, a učesnici mogu ugovoriti sastanke sa potencijalnim partnerima u skladu sa svojim potrebama i interesima, te direktno razgovarati o mogućnostima eventualne saradnje.

Zainteresirani se za učešće na poslovnim susretima mogu prijaviti na stranici: http://energa2019.talkb2b.net, a elektronska registracija učesnika i izbor profila potencijalnih partnera je moguća do 10. juna 2019. Termini održavanja sastanaka su prvog dana sajma 11. juna, od 13 do 16 sati, te 12. juna od 11 do 13 sati.

Za dodatne informacije i pomoć prilikom registracije kontakt je SERDA, odjel Evropske poduzetničke mreže u BiH, tel: +387 33 652 935, e-mail: aida@serda.ba.

Također, Ured Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade u Bosni i Hercegovini u okviru sajma ENERGA 2019. organizuje Austria Showcase "Obnovljivi izvori energije i energetska efikasnost u BiH", prezentacije osam kompanija i kataloško predstavljanje austrijskih kompanija iz tih oblasti.

Austria Showcase počinje 12. juna u 10.10 h i trajat će do 12 sati, dok su "b2b" susreti potencijalnih partnera kompanija koje će se predstaviti predviđeni u terminu od 13 do 16 sati. Više informacija o ovom događaju se može pronaći na web stranici https://www.advantageaustria.org

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.