NavMenu

Prolongirana primjena nove Uredne o kontroli javnih nabavki u Kantonu Sarajevu

Izvor: eKapija Subota, 08.06.2019. 08:57
Komentari
Podeli
(Foto: StanislauV/shutterstock.com)
Nova Uredba o kontroli javnih nabavki u svim institucijama kojima je osnivač Kanton Sarajevo trebala bi onemogućiti i učiniti vidljivijim pokušaje korupcijskih procesa, istaknuto je na predstavljanju spomenute uredbe u petak, 8. juna u Sarajevu, prenosi StartBiH.

Ministrica pravde i uprave KS Lejla Brčić navela je da uredba pojačava kontrole i uvodi eksperte u proces javnih nabavki, te onemogućava određene administrativne propuste koji su se prije dešavali.

- Primjena uredbe će biti odgođena za šest mjeseci jer za njenu primjenu treba promijeniti planove nabavki i interne akte institucija, te obučiti one koji će provoditi procese javnih nabavki. Uredba predviđa i mogućnost objedinjavanja nabavki što bi trebalo pojeftiniti procese jer je drugačije kada npr. jedna škola nabavlja sredstva i kada se to provodi na nivou svih škola - rekla je Brčić.


Naglasila je da je jedna od sankcija koju sadrže sve nove uredbe Vlade KS to da njihovo nepoštivanje može biti osnov za razrješenje odgovorne osobe, jer se pokazalo da ranije novčane sankcije nisu davale rezultat.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.