Izvor: eKapija | Petak, 07.06.2019.| 12:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banjalučki Krajina klas gradi dvije hale površine 4.000 m2 - Proizvodni kapaciteti biće utrostručeni

Banjaluči Krajina klas gradi dvije hale ukupne površine 4.000 m2 na istoj lokaciji gdje je i sjedište kompanije, u naselju Debeljaci. Skladišna hala će imati 2.000 m2 i biće završena u septembru ove godine, dok će proizvodna, takođe od 2.000 m2, biti izgrađena u novembru, a početak proizvodnje očekuje se u februaru 2020.

Kako je za eKapiju rekao direktor marketinga Krajina klasa Nemanja Trivić, proizvodni kapaciteti će novim pogonom biti utrostručeni. Kao primjer navodi liniju za hljebove čiji će kapaciteti biti 5.000 jedinica na sat.

- Ukupna planirana vrijednost investicije je 10 mil KM, gdje najveći dio ide na proizvodni pogon i skladište za robu, dok je drugi dio namijenjen za obnavljanje postojećih kapaciteta, novo skladište u Istočnoj Ilidži, nabavku novih mašina, opreme i vozila. Novih zapošljavanja neće biti s obzirom na to da ćemo novim mašinama i opremom rasteretiti postojeća radna mjesta i olakšati rad u proizvodnji te ćemo zadržati trenutni broj zaposlenih - ističe Trivić.

Trivić nam objašnjava i da je novo skladište u Istočnoj Ilidži u fazi izgradnje, te da je planirano da bude završeno krajem godine.

- Površina ovog objekta će biti 720 m2 skladišnog prostora, sa dodatnim prostorom za parking vozila. Ovim putem želimo da budemo pristupačniji svim našim kupcima iz segmenta veleprodaje, spremniji da odgovorimo na zahtjeve kupaca i da nastavimo pozitivan uticaj na lokalne zajednice u kojima poslujemo.

Dodaje da se većina planova Krajina klasa u narednom periodu odnosi na investicioni ciklus od 10 mil KM i završetak postojećih projekata i ostvarivanja planova koje su postavili kao ciljeve u ovoj i narednoj godini.

- U novom pogonu biće puštene u rad nove mašine za hljebove, kroasane, pite i druga peciva. Fokus nam je na razvoju kvalitetnih proizvoda koji mogu da pariraju evropskim konkurentima.

Ističe da će u narednom periodu završiti sertifikaciju za ISO i HACCP standarde, te IFS standarde kako bi imali kapacitete da izađu na ozbiljna evropska tržišta sa proizvodima visokog kvaliteta.

S.Š.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.