NavMenu

Raspisani pozivi za podsticaj samozapošljavanju i izgradnji proizvodnih pogona u Mrkonjić Gradu

Izvor: eKapija Srijeda, 05.06.2019. 12:44
Komentari
Podeli
Mrkonjić GradMrkonjić Grad
Agencija za privredni razvoj opštine Mrkonjić Grad po osnovu Programa za podsticaj privrednog razvoja opštine Mrkonjić Grad u 2019. godini raspisala je dva javna poziva za podnošenje zahtjeva za odobravanje podsticaja.

Kroz program podsticaja razvoja malih i srednjih preduzeća, kao i preduzetnike, predviđena su sredstva za podršku samozapošljavanja nezaposlenih lica koji imaju prijavu boravišta u opštini najmanje jednu godinu. Takođe, u okviru ovog programa sredstava su namjenjena i za izgradnju poslovnih objekata privrednicima koji se bave proizvodnom djelatnošću.

Podsticaji za podršku projektima samozapošljavanja su u iznosu od 5.000 KM po jednom programu, a za izgradnju objekta do 15.000 KM po privrednom subjetku.

Agencija je objavila i poziv za program samozapošljavanje i izgradnju objekata u poljoprivredi.

Kako se navodi u javnom pozivu podsticajna sredstva mogu ostvariti korisnici koji u tekućoj godini izvrše ulaganja za adaptaciju postojećih i izgradnju novih objekata u minimalnom iznosu od 5.000,00KM, dok se sredstva utvrđuju u iznosu do 30% investiranih sredstava i ne mogu biti veća od 8.000,00KM po gazdinstvu.

Rok za prijave projekata samozapošljavanja za oba poziva je do 1. jula 2019. godine, dok je za projekte izgradnje objekata 31. oktobar 2019.

Više informacija pogledajte na linku
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.