Izvor: eKapija | Srijeda, 05.06.2019.| 12:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

KMV i PepsiCo zajedno kupuju kompaniju Knjaz Miloš

Karlovarské Minerální Vody (KMV), najveći distributer bezalkoholnih pića u Centralnoj Evropi, i PepsiCo Inc, globalni prozvođač hrane i pića koji posluje u više od 200 zemalja i teritorija širom sveta, dogovorili su zajedničko ulaganje, odnosno kupovinu 100% vlasništva u srpskoj kompaniji Knjaz Miloš, saopštila je kompanija PepsiCo.

Ova transakcija obuhvata kupovinu proizvodnih kapaciteta kompanije Knjaz Miloš u Srbiji, kao i dobro pozicionirane brendove kao što su Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana, ReMix, Gusto, i dr. Transakcija će biti završena nakon procesa odobrenja od strane antimonopolskih komisija na tržištima Srbije i Crne Gore i očekuje se tokom trećeg kvartala 2019. godine.

Kompanija Knjaz Miloš, sa sjedištem u Aranđelovcu, ima poslovnu istoriju dugu više od 200 godina i predstavlja jednog od najvećih proizvođača mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih pića u Srbiji.

PepsiCo i KMV uspešno sarađuju u Centralnoj Evropi. Kompanija KMV je proizvođač i distributer PepsiCo portfolija pića u Češkoj Republici, Mađarskoj, Slovačkoj i Bugarskoj, kao i distributer PepsiCo portfolija grickalica u Češkoj Republici, Slovačkoj i Mađarskoj.

- Novi partnerski poduhvat potvrđuje zajedničku viziju o izgradnji održivog, dugoročnog poslovanja u regionu, koje će nam pružiti nove mogućnosti za rast i razvoj kompanije, kupaca i naših zaposlenih. Udruženim snagama portfolija KMV i Knjaza Miloša, obezbjedićemo najvišu vrijednost za kupce i potrošače - izjavio je Alessandro Pasquale, generalni direktor kompanije KMV.

- Partnerstvo kompanija PepsiCo i KMV je do sada bilo veoma uspješno i ova akvizicija predstavlja priliku za dodatni razvoj i jačanje našeg prisustva. Veoma smo zadovoljni što je KMV naš partner i u ovom poslovnom poduhvatu - istakao je Christophe Guille, Senior Vice President GM, Central Europe, Great Balkans & DACH PepsiCo.

Ekskluzivni finansijski savjetnik kompanijama KMV i PepsiCo u ovoj transakciji je Raiffeisen Bank International AG, dok su pravni savjetnici Clifford Chance i Janković Popović Mitić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.