NavMenu

Neminik iz Beograda proizvodi naprednu opremu za zavarivanje - Robot Panasonic TS 950 SuperFast predstavljen na Sajmu tehnike

Izvor: eKapija Srijeda, 05.06.2019. 15:22
Komentari
Podeli
Robot Panasonic TS 950 SuperFastRobot Panasonic TS 950 SuperFast
Kompanija Neminik iz Beograda uspješno posluje na tržištu još od 1992. godine. Najprije malo trgovinsko preduzeće čija je glavna djelatnost bila distribucija dodatnog materijala za zavarivanje, danas je Neminik jedna od vodećih firmi u plasmanu materijala, aparata i opreme iz oblasti zavarivanja.

Na Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća koji je održan u Beogradu, Neminik je predstavio naprednu opremu za zavarivanje, sa posebnim fokusom na robotizaciju procesa zavarivanja i visokoefikasne invertere za zavarivanje.

- Robot Panasonic TS 950 SuperFast, sa maksimalnim brzinama zavarivanja, primjenjuje se u visokoserijskoj proizvodnji, za potrebe autoindustrije. Druga robotska ćelija je bila fleksibilnog tipa, za primjenu u opštoj industriji, za zavarivanja najrazličitijih konstrukcija - kažu za eKapiju iz kompanije Neminik.

Kako navode, Panasonic TAWERS integrisana tehnologija, kod koje jedan procesor kontroliše kretnju robota, periferijske uređaje i parametare zavarivanja, donosi velike brzine komunikacije i upravljanje stabilnosti zavarivačkog luka u realnom vremenu.

- Rezultat je veća produktivnost za 20-25% u odnosu na standardne sisteme za robotsko zavarivanje - kažu iz kompanije.

Selco GreenWave tehnologijaSelco GreenWave tehnologija
Na sajmu je predstavljena i Selco GreenWave tehnologija visokoefikasnih inverterskih aparata za zvarivanje, kod kojih je ušteda na potrošnji električne energije 20-50% u odosu na trafo parate i inverterske aparate bez pomenute tehnologije.

Kako kažu iz kompanije Neminik, sajam je bio dobra prilika za sklapanje novih kontakata, koji u dužem ili kraćem periodu dovode i do realizacije poslova.

- Značajno je napomenuti da je primetan i veći broj poseta iz regiona, koje takođe donose posao. U narednom periodu planiramo da privredi što više približimo prednosti robotskih sistema za zavarivanje, olakšamo implementaciju u njihove proizvodne procese i pružimo podršku u obuci potrebnih kadrova. Jedino visokom produktivnošću, kvalitetom, kao nivoom industrijalizacije koji daju roboti, naša preduzeća mogu biti konkurentna na svetskom tržištu - zaključuju za naš portal iz kompanije Niminik.

S. Petrović - D. Obradović

VIŠE TEKSTOVA SA SAJMA TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA MOŽETE VIDETI OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.