NavMenu

Investicioni dan BiH u Istanbulu prilika za privlačenje turskih investicija

Izvor: Indikator Srijeda, 05.06.2019. 08:47
Komentari
Podeli
(Foto: Igor Zh/shutterstock.com)
U Istanbulu će 17. juna biti održan jedan od najznačajnijih investicionih privrednih skupova između Bosne i Hercegovine i Turske.

Na skupu "Bosnia and Herzegovina Investment Day" koji organizuju Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH - FIPA, Generalni konzulat Bosne i Hercegovine u Istanbulu i Privredna komora Federacije BiH, u saradnji sa Privrednom komorom Istanbula, očekuje se veliki broj turskih kompanija kojima će biti predstavljene mogućnosti ulaganja u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon plenarnog dijela u kojem će se govoriti o mogućnostima investiranja i trgovinske saradnje sa BiH i na kojem će se predstaviti postojeći investitori iz Turske u našoj zemlji, predviđeno je održavanje B2B sastanaka između kompanija iz Bosne i Hercegovine i Turske.

Posebno se očekuje prisustvo kompanija iz metaloprerađivačkog sektora, sektora proizvodnje autodijelova, proizvodnje hrane, namještaja, hemijske industrije, turizma kao i tekstilne industrije. U skladu sa profilom i interesom prijavljenih bh. kompanija, Privredna komora Istanbula će obezbijediti prisustvo odgovarajućih turskih kompanija.

Privredna komora Istanbula jedna je od najvećih privrednih komora na svijetu, s registriranim članstvom od 450.000 kompanija.

U FIPA-i ističu kako je ovo prilika da se privuče više stranih investicija iz Tuske, s ozbirom na to da postoji nezadovoljstvo njihovim mjestom na listi stranih investitora u BiH (posljednjih godina uglavnom 10. ili 11. mjesto).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.