Izvor: Indikator | Utorak, 04.06.2019.| 08:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Cjelokupna lanjska dobit Telekoma Srpske od 61 mil KM za isplatu dividende

(Foto: JasaStyle/shutterstock)
Akcionarima Telekoma Srpske biće isplaćena dividenda iz preostale neraspoređene dobiti društva u iznosu od 38,4 mil KM, odlučila je Skupština društva održana 3. juna, izvještava Indikator.ba.

Telekom Srpske je ostvario u 2018. neto dobit u iznosu od 61 mil KM, a dio dobiti u iznosu od 22,5 mil KM je još u decembru prošle godine unaprijed izdvojen za isplatu privremene dividende.

Isplata privremene dividende je, inače, ustaljena praksa ovog društva.

Izdvajanjem preostalih 38,4 mil KM, Telekom Srpske će tako cjelokupnu prošlogodišnju dobit od 61 mil KM usmjeriti za isplatu dividende.

Dividenda iz preostale dobiti rasporedit će se u iznosu od 0,07823991 KM po akciji, a pravo na nju imaće akcionari Telekoma RS koji budu imali taj status na dan 24. juna 2019. Kao datum početka isplate dividende utvrđuje se 25. jun 2019. godine.

Na Skupštini je također donesena odluka o izboru članova Upravnog odbora društva Dejana Carevića i Draška Markovića, na prijedlog akcionara sa većinskim učešćem, te Nenada Tomovića na prijedlog manjinskog akcionara. Mandat članova Upravnog odbora je 3 godine.

Također, odlučino je da će revizorska kuća BDO iz Banjaluke obavljati usluge revizije finansijskih izvještaja Telekomunikacija RS za 2020.

Trenutno, Telekom Srbija vlasnik je 65% akcija u Telekomu Srpske, PREF Banjaluka posjeduje 8,9%, Fond za restituciju RS 5%, DUIF Kristal Invest - OMIF Future fund 3,1%, itd.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.