NavMenu

Prvi Jumbo centar u USK otvoren u Cazinu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 03.06.2019. 13:13
Komentari
Podeli
U novoizgrađenom trgovačkom centru City Center u Cazinu otvorena je prva Jumbo trgovina u Unsko-sanskom kantonu, nakon Sarajeva, Banjaluke i Mostara.

Novi Jumbo otvorili su country manager Dino Šuta i gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević uz prisustvo investitora tržnog centra Asmira Durića.

- Osim što će nekoliko stotina ljudi biti uposleno u City Centru Cazin, ovaj sadržaj će privlačiti i ljude iz drugih sredina. Ovo je prilika je da se otvaraju radna mjesta u gradu, ali i u regiji, uz turističke posjete Uni, Bihaću, Krupi. Tradicionalno se razvoj naših gradova naslanja jedan na drugi. Otvaranje će se pozitivno odraziti i na druge gradove našeg kantona i druge biznise u gradu Cazinu - izjavio je Nermin Ogrešević, gradonačelnik Cazina.

Prilikom osnivanja 1986. godine, osnovna djelatnost ovog brenda bila je maloprodaja igračaka. Danas, Jumbo nudi mnogo više, pa se tako u ponudi nalazi preko 30.000 različitih artikala.

U sklopu ove široke lepeze proizvoda moguće je pronaći gotovo sve, od artikala za porodicu i djecu, poput pribora i materijala za školu, uredskih proizvoda i dodataka za plažu, do opreme za uređenje vrta i bašte, te sadnju cvijeća.

- Izuzetno sam sretan/na što je, za sve veći broj kupaca u BiH, Jumbo prvi izbor pri kupovini brojnih proizvoda. Vesele me rezultati koje smo, kao kompanija, ostvarili do sada, a siguran/na sam da će oni narednom periodu biti još značajniji. Cilj nam je biti prvi izbor za cijelu obitelj kao One stop shop, a u planu nam je i nastavak širenja poslovanja, kako u BiH, kroz nove trgovine u Bijeljini i Tuzli, tako i u zemljama u okruženju, tačnije Crnoj Gori i Moldaviji - izjavio je Dino Šuta, country manager.


Firma Kid Zone, odnosno Jumbo, u BiH posluje kao dio Balfin grupacije. Jumbo je kao brend prisutan kroz 80 maloprodaja u osam zemalja regiona: Albaniji, Bugarskoj, Grčkoj, Kosovu, Makedoniji, Rumuniji i Srbiji, te na Kipru, u kojima je ovaj brend sinonim za igračke i kućne potrepštine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.